EXPO 2023 Kitap Fuarı, 4 Kasım Cumartesi günü okurlarıyla buluşacak

EXPO 2023 Kitap Fuarı, 4 Kasım Cumartesi günü okurlarıyla buluşacak

Onikişubat Belediyesi, ev sahipliğini yaptığı EXPO 2023 kapsamında 4-12 Kasım tarihleri arasında düzenleyeceği Kitap Fuarı ile birbirinden değerli yayınevlerini ve yazarları Kahramanmaraş’ta ağırlayacak. Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından binlerce okuru sevdiği yazarlarla buluşturacak EXPO 2023 Kitap Fuarı’nda, yüzlerce kültür etkinliği ve imza günleri düzenlenecek.

Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in gayretleriyle Türkiye’ye kazandırılan ve 23 ülkenin katılımıyla 14 Ekim’de açılışı gerçekleştirilen Uluslararası EXPO 2023, kentin güçlü yönlerini marka yapma hedefiyle çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Yetiştirdiği şair ve yazarlardan hareketle, ‘Edebiyat’ın Başkenti ve Yedi Güzel Adam’ın şehri’ unvanını alan Kahramanmaraş’ın edebi yönünü uluslararası platforma taşımayı amaçlayan Mahçiçek öncülüğündeki Onikişubat Belediyesi, bu kez kitapseverleri bir araya getirecek.

23 ülke ve 21 şehir bahçesi ile botanik zenginliklerin doyasıya yaşandığı; tarih, kültür, sanat ve lezzetlerin sergilendiği EXPO 2023 Alanı’nda düzenlenecek Kitap Fuarı, okurlarıyla buluşmak için gün sayıyor.

Onikişubat Belediyesi, ev sahipliği yaptığı Uluslararası EXPO 2023 kapsamında ‘100 yılın sayfalarını birlikte açıyoruz’ sloganıyla Kitap Fuarı düzenliyor.

4-12 Kasım tarihleri arasında 100’ü aşkın yayınevinin yer alacağı Kitap Fuarı, Serdar Tuncer, Nurullah Genç, Zafer Şahin, Tufan Gündüz, Vehbi Vakkasoğlu, Saniye Bencik Kangal, Şermin Yaşar, Altay Cem Meriç, Rabia Birsen Göğercin, Cem Küçük ve Senai Demirci gibi çok sevilen yazarları okurlarıyla buluşturacak.

Muhteşem sergi alanında birbirinden güzel söyleşi, imza günleri ve kültürel etkinliklerle dolu EXPO 2023 Kitap Fuarı’nın ziyaretçi akınına uğraması bekleniyor.

Girişin ücretsiz olduğu fuar, hafta içi ve hafta sonu 10.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuar, son günü olan 12 Kasım 2023 Pazar günü sona erecek.

Fuarla ilgili etkinlik listesi, imza günleri ve detaylı bilgilere Onikişubat Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından ve resmi internet adresinden erişilebilecek.

En çok takip edilen 45 yayınevinin yer alacağı Kitap Fuarı’nda, Doğan Kitap, Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları, Timaş Yayınları, Nesil Yayınları, Hayat Yayınları, Doğu Batı Yayınları, Yediveren Yayınları, Pınar Yayınları, Yeditepe Yayınları, Alfa Yayın Grubu, Erdem Yayınları, Kronik Kitap, İş Bankası Kültür Yayınları, Yapı Kredi Yayınları, Can Yayınları, Epsilon Yayınları, Uğur Böceği Yayınları, Bab-ı Ali Yayınları, Profil Yayınları, İnsan Yayınları, İndigo Yayınları, Beyaz Balina Yayınları,Yakamoz Yayınları, Bilgi Yayınları, Beta Kids Yayınları, Damla Yayınları, Çıra Yayınları, Cezve Yayınları, Beyan Yayınları, İnkılap Yayınları, Hayy Kitap, Nar Yayınları, Lotus Yayınları, Efsus Yayınları, Öncü-Ark Yayınları, Turkuaz Yayınları, KETEBE Yayınları, Altın Yayınları, Akıl Fikir Yayınları, MESDER Yayınları, Salkım Söğüt Yayınları, Düşeyaz Dergisi, Alkış Dergisi stant kuracak.

Ayrıca, Kahramanmaraşlı şair ve yazarların stantlarının olacağı fuarda, depremde hayatını kaybeden Yaşar Alparslan anısına da stant kurulacak.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, yayımladığı mektupları kentteki öğrencileri de Kitap Fuarı davet etti.

Mahçiçek, mektubunda şu ifadeleri kullandı:

“Bizler, il genelinde Kahramanmaraş Bilgi İle Buluşuyor gibi birçok farklı projeyle yüzbinlerce kitabı siz öğrencilerimize ücretsiz dağıtarak, eğitiminize ve kitap okuma alışkanlığı kazanmanıza destek olmaya çalıştık. Şimdi kitaplarla aranızdaki tüm engelleri kaldırmak ve sizi on binlerce farklı eserle buluşturmak için 4-12 Kasım tarihlerinde Onikişubat Kitap Fuarı’nı düzenliyoruz. 100’ün üzerinde saygın yayınevinin katılımıyla Expo 2023 Fuar Alanında gerçekleşecek organizasyon kapsamında edebiyat ve düşünce dünyasından birçok usta kalem de söyleşi, imza günü gibi etkinlerde sizlerle bir araya gelecek. Kitap Fuarımızın mottosunu Türkiye Yüzyılı vizyonundan hareketle, “100 yılın sayfalarını birlikte açıyoruz” olarak belirledik. Cumhuriyetimizin 100. yılını idrak ettiğimiz ve yeni bir yüzyılın kapılarını araladığımız bugünlerde hayata geçirdiğimiz bu etkinliğin en önemli konukları ise, hiç şüphe yok ki sizlersiniz. Gelin ve Türkiye Yüzyılı’na ilk adımlarımızı birlikte atalım. Gelin, 100 yılın sayfalarını birlikte açalım…”

Türkiye’nin güçlü geleceğinin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi hedefiyle sorumluluk üstlenerek eğitime desteğini her yıl arttırarak sürdüren Onikişubat Belediyesi, Başkan Hanefi Mahçiçek’in ‘eğitim’ vizyonu çerçevesinde ilçeye kazandırdığı tesisler ve projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor.

Öğrencilere ve eğitime yönelik projeleriyle ‘öğrenci dostu başkan’ unvanını alan  Mahçiçek, inşa ettiği okullar, kütüphaneler, Sosyal Etkinlik Merkezleri ile Bilgi ve Kültür Evleri’ni öğrencilere seferber etti.

Bu kapsamda maksimum seviyede faydalanılan tesislerde, ‘eğitimde fırsat eşitliği’ hedefiyle özellikle dezavantajlı öğrencilerin başarılı olması amacıyla her yıl Üniversite Hazırlık Kursları düzenliyor.

Onikişubat Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ödüllü projesi ‘Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor’u da her yıl düzenleyerek öğrencilerin eğitim sürecine katkı sağlıyor.

Proje kapsamında 2014-2023 yılları arasında toplamda 640 bin kitap öğrencilerle buluşturulurken, 3 milyondan fazla okuma sayısına ulaşıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER