banner651

Başkan Okay’dan eğitime destek

Başkan Okay’dan eğitime destek

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, tarafından pandemi kuralları çerçevesinde uzaktan eğitim gören öğrenciler için 200 tablet düzenlenen törenle İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri teslim etti.

Okay, Pandemi döneminde uzaktan eğitim gören öğrencilere destek olmak amacıyla aldıkları 200 tableti ihtiyaç duyan öğrencilere verilmesi için teslim ettiklerini söyledi.

Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da vatandaşlara hizmet etmek adına yoğun çaba harcadıklarını dile getiren Okay, şunları kaydetti:

“Uzaktan eğitim gören öğrencileri unutmadık. Bu eğitimin icra edilmesi için birçok teknolojik imkan gerekmektedir. Birçok öğrenci bu imkanları maddi konulardan dolayı sağlayamamaktadır. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekillerimiz öncülüğünde başlatılan tablet kampanyasına katılarak öğrencilerimizin eğitime destek olmaya karar verdik. Bu kapsamda 200 adet tableti temin ederek İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim ettik. Ben şehrimize ve öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Eğitim konusunda her zaman pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte uzaktan eğitim gören öğrencilere tablet sağlamak için bir kampanya başlatıldığını ifade eden Güvenç, “Bu kampanyamıza belediyelerimiz, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarımız katılmakta. Özellikle iş dünyamızın bu konuda daha hassas olmasını bilhassa rica ediyorum. Bir yavrumuzun yüzünü güldürebilmek bizler için son derece önemlidir. İnşallah onların geleceği ve eğitimleri bu araç ve gereçlerle daha kolay hale gelecektir. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal ise “Öncelikle Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız Necati Okay’a çok teşekkür ediyorum. İhtiyaçlar ölçüsünde Kahramanmaraşlı öğrenci kardeşlerimizin elinden tutmaya çalışacağız. Zor bir süreçten geçiyoruz. Bu konuda Milli Eğitim Müdürümüzle yaptığımız konuşmalarda sanayicilerimizin bu konuda yardımlarda bulunacağını ifade ettik. Şuanda Ticaret Sanayi Odamızda bu konuda bir çalışma yapmaktadır. Bu konuya hep birlikte hassasiyet göstereceğiz. Öğrencilerimizin daha iyi eğitim alabilmeleri adına gerekeni yapacağız.” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Programa, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, AK Parti Dulkadiroğlu Kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz, AK Parti Dulkadiroğlu Gençlik Kolları Başkanı Ali Hınaz, partililer ve milli eğitim camiası da katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER