banner651

Ünal, “Türkiye geleceğe emin adımlarla ilerliyor”

Ünal, “Türkiye geleceğe emin adımlarla ilerliyor”

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Türkiye geleceğe emin adımlarla ilerliyor, yeter ki sizin öz güveninize saldırılmasına müsaade etmeyin.” dedi.

Ünal, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Üniversiteli Akil Öğrenciler Topluluğu (ÜNİAK) tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Aidiyet duygusunun öneminden bahseden Ünal, şunları söyledi:

“Ailenize, kültürünüze, tarihinize, coğrafyanıza, kimliğinize, karakterinize olan aidiyetinizdir. En kıymetli şey aidiyetinizdir. Çünkü tekilleşmenin getirdiği bir dünya ile karşı karşıyayız. Tekilleşme her türlü aidiyetleri yok eden ve sadece her bir bireyin tekil olarak internet ortamında kendi bilgileriyle kuşatan, metalaştıran ve ürün haline getiren bir dünya ile karşı karşıyayız. İşte bu dünyada korumanız gereken en temel şey, aidiyetlerinizdir. Aileye, kimliğinize, inancınıza, kültürünüze ve medeniyetinize aidiyetinizi korumanız. Bu her şeyden daha kıymetlidir. Aidiyetlerinizi muhafaza edin.”

Kendilerinin yaşadığı Türkiye’de gençlerin yaşamaması için çaba harcadıklarının altını çizen Ünal, Bizim yaşadığımız Türkiye’de biz öğrenciyken bizden öğretmenler tebeşir parası isterdi. Öğretmenler, bizden ertesi gün için yakacak isterdi. Okula giderken cebimizde tebeşir parası bir elimizde odun sınıfa girerdik. Hamdolsun artık bugün o Türkiye yok. Bugün her türlü imkanı gençlerimize sağladığımız, sağlamaya çalıştığımız ve en önemlisi bunu sürdürülebilir kılmaya çalıştığımız bir Türkiye var. Eksikler var mı? Evet gençler eksikler var. Şunu unutmayın, bugün, bugünün sorunlarını konuşuyoruz. Ben 1970’leri hatırlıyorum. 1980’i 1990’ı hatırlıyorum. Biz 1970’te 1980’de 1990’da 1950’lerin, 1960’ların, 1970’lerin, 1980’lerin, 1990’ların sorunlarını konuşurduk. Ben lise öğrenicisiyken, kendi kendime ‘böyle gelmiş böyle gider’ derdik. Öğrenilmiş çaresizlik ve umutsuzluk bizleri kuşatmıştı. Biz hamdolsun 1950’lerin 60’ların, 70’lerin, 80’lerin, 90’ların, 2000’lerin sorunlarını konuşmuyoruz. Çünkü sorunlar çözüldü. İnanın bugün bugünün sorunlarını hep beraber çözebilecek güçteyiz. Türkiye geleceğe emin adımlarla ilerliyor, yeter ki sizin öz güveninize saldırılmasına müsaade etmeyin. Kendinize, Türkiye’ye, geleceğinize güvenin. Allah'ın izniyle gelecek sizlerindir gençler.” diye konuştu.

Ünal, iftarda gençlerle bir süre sohbet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER