banner675

Ünal, “Milletle gönül bağı kuracaksınız”

Ünal, “Milletle gönül bağı kuracaksınız”

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Öyle algı operasyonlarıyla, göz boyamalarıyla, reklam faaliyetleri ile 250 bin trole aylık maaş verip dijitalde fenomenlere yatırım yaparak bu millet sizi iktidara getirmez.” dedi.

Ünal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince 56 milyon değerinde 73 aracın teslim töreninde katıldı.

Ünal, Şehirlerin gelişen, büyüyen, her gün ihtiyaçları farklılaşan yapılar olduğunu ve şehirle ilgili proje yapmadan önce o şehrin gelişimini, değişimini, ihtiyaçlarını ve bunun sürdürülebilirliğiyle ilgili planlama yapılması gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin otobüs biletlerine ve ekmek fiyatlarına zam yapmadığını dile getiren Ünal, “Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi hem ulaşıma hem de ekmek fiyatlarına ciddi zamlar yaparken, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bunu yapmadı. Bunu yapmadığı gibi de kendi kaynaklarından bunu sübvanse etmeyi başardı. Demek ki oluyormuş, demek ki bu yapılabiliyormuş. Özellikle İstanbul düşündüğümüzde, insanların otobüsleri ittiği, her köşe başında yolda kalan bir otobüs gördüğümüz, hatta bazı otobüslerin gerekli bakımlarının yapılmadığı için sık sık yanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Kaynaklarını maalesef altyapıya, ulaşıma ayrılmak yerine daha çok reklam bütçesine, ayrıldığı ve artık algı belediyeciliği dediğimiz ve insanların algılarıyla oynayarak başarılı görünmek çabasının da sürdürülebilir olmadığını biliyoruz. Yani 1 gün, 2 gün, 3 gün, 5 ay, 10 ay bunu yaparsınız ama bunu sürekli yapamazsınız. Yani vatandaşı dijitalde, konvansiyonel de ayırdığınız 600-700 milyon dev bütçelerle yaptığınız reklamlarla algı operasyonlarıyla bunu sürdüremezsiniz.” diye konuştu.

Şehirlerin adam gibi yönetilmesi gerektiğini ifade eden Ünal, şunları söyledi:

“İhtiyaçlarını karşılamaları ve şehri bir reklam, şehri bir PR, şehri bir algı operasyonu alanı haline getirmemeleri gerekiyor. Şehrin kaynaklarını da kendi kişisel çıkarları ve istikbali için değil bizatihi şehir için kullanması gerekiyor. Bu Arif millet ona ne versin, yetki versin. Bunu da öyle kolay kolay kimseye yetki vermez. Milletimizin bir özelliği vardır. Bir insanı sözünden değil, bizim insanımız gözünden anlar. 5 dakika içerisinde onu ölçer, biçer puanını verir. O yüzden bu milletten yetki almak kolay değildir. Bu millet yetkili öyle kolay ehil olmayana vermez. Şimdi AK Parti Recep Tayyip Erdoğan, 20 yıldan beri bu milletin teveccühüne mazhar oluyor. Önce durup şu soruyu soracaksın? Recep Tayyip Erdoğan ne yapıyor da 20 yıldan beri bu milletin teveccühüne mazhar oluyor? Bu soruyu soracaksınız. O zaman bu millete anlarsınız. O zaman bu milletin hassasiyetlerini anlarsınız. O zaman bu milletin ruhuna anlarsınız. O zaman bu milletin ferasetini, irfanını anlarsınız. O zaman bu milletle bir gönül bağı kurarsınız. Bu millet gönül bağı kurmadığını sandıktan çıkarmaz. Bu milletle gönül bağı kuracaksınız. Öyle algı operasyonlarıyla, göz boyamalarıyla, reklam faaliyetleri ile 250 bin trole aylık maaş verip dijitalde fenomenlere yatırım yaparak bu millet sizi iktidara getirmez. Milletin önünde olacaksınız. Hesap vereceksiniz? Milletle gönül bağı kuracaksınız”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş’ta toplu taşımada yılda 50 milyon yolcuya hizmet verildiğini belirtti.

Türkiye’de Kahramanmaraş modelini yerleştirdiklerini dile getiren Güngör, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de Özel Halk otobüslerine en yüksek destek veren ve bu yılda akaryakıt fiyat farkını doğrudan otomatik olarak ödeyen tek Büyükşehir belediyesiyiz. Esnaflarımızı mağdur etmeden bu desteği devam ettiriyoruz. Eğer bu destekleri yapmamış olsak bugün bilet fiyatlarımız 15-20 lira civarında olabilirdi. Şöyle bir kıyaslama yapmak istiyorum. Bizim 1 milyar civarında bir bütçemiz var. Ankara Büyükşehir 12 milyar, bizde 406 Özel Halk otobüsü var. Ankara ise 700 civarında Özel Halk otobüsü var. Kıyaslamayı böyle yapın verdiğimiz desteğin ne kadar kısmetli olduğunu böyle düşünün.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685