Türk Polis Teşkilatı’nın 175. Kuruluş yıl dönümü

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Türk Polis Teşkilatı’nın 175. kuruluş yıl dönümü ilgili bir mesaj yayınladı.

Türk Polis Teşkilatı’nın 175. Kuruluş yıl dönümü

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Türk Polis Teşkilatı’nın 175. kuruluş yıl dönümü ilgili bir mesaj yayınladı.

İnci, Kurulduğu 10 Nisan 1845’ten itibaren Aziz Milletin huzuru için büyük bir özveriyle görevini sürdüren Polis Teşkilatı’nın 175. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını söyledi.

Polis teşkilatının tüm personellerinin ecdat gibi vatansever, kahramanca ve cansiperane bir şekilde gücünü yasalardan alarak kutsal hizmet bayrağını taşımaya devam ettiklerini hatırlatan İnci, şunları kaydetti:

“Teşkilat mensuplarımıza gösterdikleri fedakarlıklar için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Polis haftasına girdiğimiz şu günlerde dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla hep beraber mücadeleye devam etmekteyiz. Bu kapsamda devletimizin almış olduğu tedbir kararlarına millet olarak uymalıyız. Evlerinizde kalmanız sizlerin, can ve mal emniyetinizi sağlamak da bizlerin sorumluluğu altındadır. Teşkilatımız bu zorlu süreçte hayati görev ifa eden sağlık çalışanlarına kolaylık sağlamak ve vatandaşları salgın tehlikesinden korumak için her türlü asayiş tedbirini almıştır.”

Koronavirüs tedbirleri kapsamında polise düşün tüm görevlerine yerine getirdiklerini ifade eden İnci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yol uygulamalarında ve şehir merkezlerinde yapılan denetimler, sosyal yardım desteklerinin koordineli bir şekilde dağıtılması devam ediyor. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü olarak suç ve suçlularla amansız mücadelemizi ara vermeden devam ettiriyoruz.”

İnci, Kahramanmaraş’ın huzurlu bir şehir olmasında yoğun çaba harcadıkları, kentte suç oranlarının her geçen gün azaldığını ve bu başarıda vatandaşların ciddi oranda desteğinin olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş’ta gençleri tehdit eden uyuşturucu ile mücadelelerinin planlı olarak devam ettiğini, uyuşturucu satıcılarını tek tek yakaladıklarını belirten İnci sözlerini şöyle sürdürdü:

“FETÖ, PKK ve diğer tüm terör örgütleri ile mücadelemiz kararlı bir şekilde sürüyor. Ülkemizin istiklal ve istikbaline göz dikenlere, milletimizin aydınlık yarınlarına kastedenlere karşı mücadele ruhumuz her zaman diridir. Polis teşkilatı olarak bizler büyük bir aileyiz. Birlik, beraberlik ve vatan sevgisi ile her daim görevimizin başındayız. Mensubu olmaktan gurur duyduğum Türk Polis Teşkilatımızın 175. kuruluş yıl dönümünde, en başta Şehitlerimiz ve Gazi yakınlarımızın, hayatta olan Gazilerimizin, mesai arkadaşlarımın ve ailelerinin, polis haftalarını ve polis günlerini kutluyorum. Şehitlerimizi ve Ahirete intikal etmiş Gazilerimizi rahmetle, en derin duygularımla şükran ve minnetle anıyorum.”

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2020, 18:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER