banner651

Tarihi Kanlıdere köprüsünde hedef 89 gün

Tarihi Kanlıdere köprüsünde hedef 89 gün

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarayaltı – Kanlıdere – Kale bağlantı yolu projesi kapsamında yapımına başlanan yeni Kanlıdere Köprüsü törenle temeli atıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından trafik sorununu yeni alternatif yol çalışmaları kapsamında Tarihi Kanlıdere Köprü projesi 80 milyon liraya mal olacak.

Açılış töreninde konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, göreve geldikleri günden itibaren şehrin ihtiyaçlarını birer birer ortaya koyduklarını ve sürdürülebilir mali yönetim, sürdürülebilir proje yönetimi ve sürdürülebilir insan kaynakları yönetimine önem verdiklerini söyledi.

Pandemiyle mücadele geçen sürenin ardından planlanan yatırımları bu yıl içerisinde yapmak için yoğun çaba harcadıklarını dile getiren Güngör, şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz 3 yıl içerisinde pandeminin getirdiği kısıtlamalar nedeniyle yapmış olduğumuz yatırımın tamamının iki katından fazlasını inşallah bu sene yapmış oluyoruz. 2022 yılı içerisinde Büyükşehir belediyemiz ve KASKİ’miz şehrimiz ve ilçelerimize 2 milyar lira üzerinde yatırım yapıyor. Bunların bir kısmını bitirdik bir kısmı devam ediyor. Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerimize geçtiğimiz 3 yıl içerisinde 450 milyon liralık civarında yapmış olduğumuz yatırımı bu sene 1 milyara çıkarıyoruz. Yani toplam yatırımın yarısından fazlası bu iki ilçemize yaptık.”

Yeni Kanlıdere Köprüyle ilgili bilgi veren Güngör, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Projede 1 kilometrelik Sarayaltı yolunun kamulaştırma sürecinin yüzde 95’e getirdik. Burada yaklaşık 20 milyon lira üzerinde kamulaştırma bedeli ödedik. Bu köprünün yapımı Katma Değer Vergisi dahil 30 milyon liralık bir yatırım. Bu bölgede 3 tarihi konağımız var. Bu 3 konağımızla ilgili ihale sürecini tamamladık. Burada 8 metrelik yol 18 metreye çıkıyor ve köprünün bitmesiyle birlikte Sarayaltı yolunun Tarihi Kahramanmaraş Kalesi önündeki postaneye bağlamış olacağız. Bu anlattığım projeler için toplamda yaklaşık 80 milyon liralık yatırım yapmış olacağız. Burada yeni köprüyü açtığımızda Tarihi Kanlıdere köprüsünü eski haline getirip yayalaştıracağız.”

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, “Bu yolların yapılacağı söylenirdi, üzerinden 40 yıl geçti, çok şükür bugün köprü yenile çalışmalara başlandı. Burası Tarihe mal olmuş bir köprü. Kahramanmaraş’ın en önemli değerlerinden birisi. Bugün bu alanda modern bir köprü ve yol yapılacağı haberi ve burada bulunmaktan çok mutluyum.” diye konuştu.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, hizmet başlamadan önce bir sistem kurulması gerektiğini ve sistemin ardından hizmetlerin çok hızlı bir şekilde hayata geçtiğini ifade etti.  

Özdemir, “Bu kıymetleri hizmetleri yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün siyaseten yanındayız. Biz bu başarılı hizmetlerin takipçisiyiz ve sahibiyiz. Çünkü bu şehrin insanlarının daha güzel bir yaşama kavuşması hepimizin temennisidir.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Tarihi Kanlıdere Köprüsü temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene, İç İşleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal,

 İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar  Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu ve vatandaşlar katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER