banner675

Sattığı silahla öldürüldü

Sattığı silahla öldürüldü

Kahramanmaraş'ta para meselesi nedeniyle tartıştığı Harun A'yı (37) tabanca ile öldüren ve sorgusunda suçunu itiraf eden Mustafa D. (47) hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Soruşturmada, Mustafa D'nin güvenlik kameralarınca da kaydedilen cinayette kullandığı silahı olaydan 1.5 ay önce Harun A'dan 6 bin liraya satın aldığı ortaya çıktı.

15 Eylül'de İsmetpaşa Mahallesi Hükümet Bulvarı'nda Mustafa D'nin işlettiği kulüpte, iddiaya göre aralarında para meselesinden dolayı husumet bulunan Harun A. ile Mustafa D. tartıştı. Kavgaya dönüşen tartışmada ve kulüp dışında Mustafa D., belinden çıkardığı tabanca ile Harun A'ya peş peşe ateş edip kaçtı. Harun A., götürüldüğü özel hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken, polis tarafından yakalanan Mustafa D. ise sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine konuldu.

Savcılık sorgusunda suçunu itiraf eden Mustafa D., pişman olduğunu söyledi. Harun A'nın durduk yere gelip kendisine saldırarak hakaretler edip silah çektiğini öne süren Mustafa D., "Beladan kaçmak için dükkan dışarısına çıktım arkadan gelip dışarıda da bana saldırdı. Ben, silah yanındadır diye düşündüğüm için silahımı çekip Harun'a ateş ettim. Zaten dışarıda da kavga ederken Harun elini beline attı. Her ne kadar Harun'un üzerinden silah çıkmadıysa da muhtemelen arkadaşları silahı saklamıştır. Emniyete teslim ettiğim silahla Harun'u vurdum. Bu silahı Harun'dan 1.5 ay kadar önce 6 bin liraya aldım." dedi.

Soruşturma sonunda cumhuriyet savcısı düzenlediği iddianame ile Mustafa D’nin kasten öldürme suçundan müebbet hapisle cezalandırılması için Kahramanmaraş 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. 

İddianamede tanık beyanları ve kamera kayıtlarının incelenmesinde Mustafa Dniın Harun Harun A'nın kendisine hakaret edip silah çektiğine dair beyanlarının suçtan kurtulmaya yönelik beyanlar olduğu ve Harun A'yı kasten öldürdüğü belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685