Polise saldıran 3 kişi tutuklandı

Polise saldıran 3 kişi tutuklandı

Kahramanmaraş’ta çevredeki vatandaşlara küfürler savuran ve kendilerine müdahale eden polislere saldıran 3 alkollü şahıs tutuklandı.

Dün yaşanan olayda, Onikişubat ilçesi Mağralı Mahallesi Mağralı Ökkeş Caddesi üzerinde alkollü olduğu ileri sürülen 3 kişi çevredeki vatandaşlara küfürler savurdu. Bunun üzerine vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine kısa sürede polis ekibi geldi. Alkollü şahıslar bir anda polislere saldırmaya başladı.

Çevredeki vatandaşlar ise polislere saldıran 3 şahsı linç etmek istedi. Olay yerine takviye ekiplerin gelmesiyle şahıslar yakalanırken 1 polis yaralanmıştı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan İ.T. T.T. ve S.T. çıkarıldıkları mahkemece “Görevli Memura Mukavemet, Kasten Yaralama, Hakaret ve Mala Zarar Verme” suçundan tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“12.07.2022 günü saat 19.15 sıralarında Onikişubat İlçesi Mağaralı Mahallesi Mağaralı Ökkeş Caddesi üzerinde vatandaşları darp eden, alkollü vaziyette rastgele vatandaşlara sataşarak hakaretlerde bulunan, ayrıca kendilerine müdahalede eden Polis memurları C.Ç. ve E.H. ye saldıran İ.T. , T.T. ve S.T. isimli 3 şüpheli olay yerine intikal eden takviye kuvvetler vasıtası ile etkisiz hale getirilip, vatandaşların linç girişiminde kurtarılmıştır. C. Savcısının talimatı ile gözaltına alınan ve 13.07.2022 günü Adli Makamlara sevk edilen 3 şüpheli Zincirleme Şekilde Görevi Yaptırmamak İçin Direnme (Türk Ceza Kanunu 265/1) suçundan tutuklanmıştır.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER