Öztunç, “Sayın Güngör, yolun neresinden dönersen kardır”

Öztunç, “Sayın Güngör, yolun neresinden dönersen kardır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün sadece kitap yazdığını başka bir şey yapmadığını ileri sürdü.

Öztunç, Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Öztunç, Seçim döneminde Hayrettin Güngör’ün bastırdığı “Gönül İşi” isimli kitap içindeki verilen sözlerin hangisinin yapıldığı ve yapıldıysa da kendisinin mi görmediğini sordu.  

Kahramanmaraş’ın bir Hayrettin Güngör sorunun olduğunu iddia eden Öztunç,  şunları kaydetti:

“Hayrettin Beyin belediyeciliğin kitabını yazdığı söylendi. Hizmet edeceği söylendi. Ama anladık ki Hayrettin Bey sadece kitap yazmış. Önsen köprüsünü kamuoyunun baskısıyla yapıyorlar. Meclis kürsüsünde 17 kez Önsen Köprüsü yapılsın, yapılmıyor demiştim. Tekke’yi ilk 100 günde yapacağım demişti. Kentsel dönüşüme başlıyorum demişti. Hani ne oldu? Hala başlanan bir şey yok. Güney Çevre Yolu ne oldu? Millet bunlara baktı oy verdi. Ama sonuç ortada. Hayrettin Güngör vat ettiğin tren garı ne oldu? Aksu-Erkenez Çayını ıslah edeceğini söylemişti. Aksu çayı pislik akmaya devam ediyor. Aksu Çayı temiz diyen insan vicdansızdır. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Aksu Çayı temiz dedi. Koca şehri köy haline getirecekler. Türkiye’nin su cenneti Kahramanmaraş’ta bazı mahallelerde su yok.”

İl Özel İdare binasının yıkımıyla ilgili konuşan Öztunç, şunları söyledi:

“İl Özel İdare binası yıkılıyor. Sanki her şey dört dörtlük, her şey tamam, her şey bitti 1 milyar TL’yi İl Özel İdare Binası için harcayacak. O binayı neden yıkıyorsunuz? Orayı çok güzel bir şekilde restore edip turist çekebilirsiniz. Ama vizyon yok. Kahramanmaraş’ın 5 yılı heba oldu. Belediyeciliğin kitabını yazdım diye vatandaş, maalesef Kahramanmaraş’a çok büyük kötülük yapıyor. Benim kendisine bir önerim var. Sayın Güngör, yolun neresinden dönersen kardır. Beceremiyorsun, yapamıyorsun, yönetemiyorsun. Devlet memuru gibisin. Sabah 9’da gel, 5’te git. Kahramanmaraş’a zerre kadar sevdası varsa, istifa eder. Şehrin 2,5 yılı gitti geriye kalan 2,5 yılını kurtaralım. Önümüzdeki dönem zaten o koltuğa Ali Öztunç oturacak. Ben düzelteceğim. Öyle parti içi ekipleşmelerle, Ankara’ya gidip gelmeyle iyi bir belediye başkanı olunmaz. Hayrettin Güngör Türkiye’de Büyükşehir Belediye Başkanları içerisinde en beceriksizidir. Kahramanmaraş’ın hizmet aşkına cevap veremiyor.”

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2021, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER