banner651

Önsen Köprüsü yıl sonuna tamamlanması hedefleniyor  

Önsen Köprüsü yıl sonuna tamamlanması hedefleniyor  

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin 75 Milyon liralık ulaşım yatırımı Önsen Köprüsü ve Bağlantı Yolu’nda inşa süreci hızla ilerliyor. Yaklaşık 5 kilometrelik yeni bulvarda menfezler büyük ölçüde tamamlanırken, zemin hazırlıkları devam ediyor. Toplam uzunluğu 210 metre olan köprüde ise ayaklar yükselmeye başladı.

Büyükşehir Belediyesinin dev ulaşım yatırımı Önsen Köprüsü ve Bağlantı Yolu’nda çalışmalar son sürat devam ediyor. Toplamda 75 Milyon liraya inşa edilecek proje, şehir içi ulaşımda hizmet standartlarını önemli ölçüde artıracak. Şehrin batı yakasına ulaşımda en sık kullanılan güzergahlardan Ağcalı Kavşağı ile Önsen - Kurtlar mevkiini birbirine bağlayacak 5 kilometre uzunluğundaki bağlantı yolunda zemin hazırlıkları tamamlandı.

Hat üzerindeki menfezlerin ise yapımı tamamlanırken, arterin yerden yükseltilmesini sağlayan platform kurulumları sürüyor.

Aksu Çayı üzerine konumlandırılan ve Önsen mevkiine doğrudan ulaşım sağlayacak 210 metre uzunluğundaki köprüde ise ayaklar yükselmeye başladı.

Bölgedeki hızlı şehirleşme dolayısıyla ilerleyen süreçte yaklaşık 150 bin nüfusun Önsen ve civarında ikamet edeceği öngörülüyor. An itibariyle 60 bine yakın nüfusa sahip bölgenin merkezi lokasyonlara 22 kilometre olan uzaklığı projenin tamamlanmasıyla yarı yarıya azalacak. Proje kapsamında, bölgeden merkeze 10 kilometre mesafe kat edilerek ulaşım sağlanabilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Geçtiğimiz aylarda Önsen Köprüsü ve Bağlantı Yolları projemiz için start vermiştik. Hamdolsun süreç takvimin ilerisinde devam ediyor. Müteahhit firmamızdan söz almıştım, bir aksaklık olmazsa buradan yılsonu itibariyle araç geçmeye başlayacak. Bu proje yeni şehir olarak tarif ettiğimiz Önsen bölgesinde ulaşım mesafesini yarı yarıya kısaltacak.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER