Milli Ağaçlandırma Günü

Milli Ağaçlandırma Günü

Kahramanmaraş’ta “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” etkinliği düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından koordine edilen ve her yıl 11 Kasım tarihinde “Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” sloganıyla 81 ilimizde geleneksel hale getirilen fidan dikme etkinliğine yapıldı.

Etkinliğe katılan Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle 53 bin fidanı toprakla buluşturulacağını belirtti.

Bu dikilen fidanların toprakla buluşturmanın büyüyüp yeşermesini sağlamanın kendilerinin ve çocukların geleceği için yapılması gereken en önemli görevlerden birisi olduğunu hatırlatan Coşkun, şunları kaydetti:

“Devlet olarak bizler de şehirlerimizin her köşesini ağaçlandırma gayretindeyiz. Yemyeşil bir Kahramanmaraş arzu ediyoruz. Ormanlarımızı koruyarak gelecek nesillere de yeşil bir Kahramanmaraş bırakma gayretindeyiz. Bundan dolayıdır ki, sadece ilimizde fidan dikim sezonunda toplam 5 milyon 402 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz.”

Ağaç dikme etkinliğine TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Ahmet Tunç, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Özdurhan, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER