banner675

Mahçiçek’ten Azerbaycanlı öğrencilere yardım

Onikişubat Belediyesi, pandemi nedeniyle ülkelerine dönemeyen Azerbaycanlı öğrencilere yardım elini uzattı.

Mahçiçek’ten Azerbaycanlı öğrencilere yardım

Onikişubat Belediyesi, pandemi nedeniyle ülkelerine dönemeyen Azerbaycanöğrencilere yardım elini uzattı.

 Onikişubat Belediyesi Ramazan ayında sürdürdüğü desteklerine bir yenisini ekledi. Pandemi dolayısıyla ülkelerine dönemeyen ve şehrimizde eğitim için bulunan Azerbaycanlı öğrencilere ulaşarak, ihtiyaçlarını karşıladı.

 Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Azerbaycanlı öğrencilerin ülkelerine dönemedikleri şu mübarek günlerde destek olmaya çalıştıklarını belirtti.

Onikişubat Belediyesi olarak Azerbaycanlı öğrencilerle irtibata geçildiğini hatırlatan Mahçiçek, şunları kaydetti:

“Azerbaycan Eğitim ve Kültür Derneği başkanımız, şehrimizde bulunan kardeş ülke Azerbaycan’dan öğrencilerimiz olduğundan ve yardıma ihtiyacı olduklarından bahsetti. Arkadaşlarımız, öğrencilerimizle irtibat kurarak ihtiyaçlarını belirledi. Hazırladığımız yardım paketlerini kendilerine ulaştırdık. Şehrimizde bulunan öğrencilerimiz bizim misafirlerimizdir. Elbette öğrencilerimizi zor durumda bırakmayacaktık. Ülkemizin hangi köşesinde olursa olsun biz, yardımsever bir toplumuz. Geleneklerimizden, inancımızdan öğrendiğimiz budur. Ramazan ayı yardımlaşma ve paylaşma ayıdır. Pandemi bu erdemlerimize engel olmamalı. Çevremizdekilerden haberdar olup yardım etmeliyiz.”

 Azerbaycan Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı ve öğrenciler, Başkan Mahçiçek’e teşekkürlerini iletti. Burada kendilerini yabancı hissetmediklerini, Türk halkının gerçek dostları olduğunu söylediler.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2020, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685