banner651

Kanbur, “Çocuklar bizim geleceğimiz”

MADO Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yayınladığı mesajında “Çocuklar bizim geleceğiz.” dedi.

Kanbur, “Çocuklar bizim geleceğimiz”

MADO Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında “Çocuklar bizim geleceğiz.” dedi.

Kanbur, 23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden, milli mücadele tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu hatırlattı.

Türk milletinin Bağımsızlık mücadelesinin sadece işgal kuvvetlerine değil, tüm dünyaya ilan edildiğini dile getiren Kanbur, şunları kaydetti:

“Türk milleti Gazi Mustafa Kemal önderliğinde TBMM’nin açılmasıyla egemenliğini dost ve düşman herkese ilan etmiştir. Gazi Mustafa Kemal, 1924 yılında meclisin açıldığı 23 Nisan tarihi bayram ilan etmiştir. Bundan 5 yıl sonra ise bu bayram çocuklara hediye edilmiş ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Bu yönüyle çocuklarına bayram hediye eden ve bütün dünya çocukları ile de bunu paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye'miz olmuştur. Koronavirüs nedeniyle evlerinden çıkamayan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramları kutlarım.”  

Kanbur, ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını geçmiş yıllarda olduğu gibi çocuklara yönelik etkinlik yapmak istediklerini, koronavirüs nedeniyle bu etkinlikleri iptal ettiklerini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2020, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER