banner675

Kahramanmaraş’ta sokağa çıkma yasağı

Kahramanmaraş’ta sokağa çıkma yasağı kapsamında vatandaşlar ekmeklerini ikametlerine en yakın fırın ve ekmek büfelerinden aldı.

Kahramanmaraş’ta sokağa çıkma yasağı

Kahramanmaraş’ta sokağa çıkma yasağı kapsamında vatandaşlar ekmeklerini ikametlerine en yakın fırın ve ekmek büfelerinden aldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 31 ilde ilan edilen sokağa çıkma yasağında Kahramanmaraşlılar uyuyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından 31 ilde ilan edilen sokağa çıkma yasağı kapsamında vatandaşların mağdur olmamaları için fırın ve ekmek büfeleri açık tutuluyor.

Polis ekipleri, Fırın ve ekmek büfelerinden ekmek almak isteyen vatandaşların sosyal mesafeye uymaları konusunda uyardı.

Alınan kararla sokağa çıkma yasağı ilgili olarak şu ifadelere ver verildi:

“Açık Olacak İşyeri, İşletme ve Kurumlarda” yönetici, görevli veya çalışanlar, TBMM çalışanlar, Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasında görevli olanlar, Acil çağrı merkezler çalışanlar, Birinci derece yakınlarının cenaze defin işlemlerini gerçekleştirecek ve katılacak olanlar, Elektrik, su, doğalgaz, telekomünikasyon vb. kesintiye uğramaması gereken tedarik sistemlerinin sürdürülmesi ve arızalarının giderilmesinde görevli olanlar, Ürün ve/veya malzemelerin naklinde lojistiğinde yurt içi ve dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar, Gazete, radyo ve televizyon kuruluşlarında görevli olanlar, Yaşlı bakımevi, huzurevi, rehabilitasyon merkezleri, çocuk evleri vb. sosyal koruma/bakım merkezleri çalışanlar, PTT, kargo ve su dağıtım şirketi çalışanlar, Demir çelik ve cam sektörü vb. sektörlerde faaliyet yürüten işyerlerinin, fırın, soğuk hava depoları gibi çalışması zorunlu bulunanlar, Bozulma riski bulunan tarım ve hayvancılık ürünlerinin hasatın da çalışacaklar, Fırınlarda üretilen ekmeğin dağıtımında görevli olan araçlar ve çalışanlar, Kızılay koordinesinde kan ve plazma bağışı için randevusu olanların sokağa çıkma yasağından muaf tutulacağını belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2020, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685