Kahramanmaraş’ta kuş uçurtulmuyor

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, “Vatandaşlarımız rahat olsun, her türlü ihtiyaçlarını görevlilere bildirebilirler.” dedi.

Kahramanmaraş’ta kuş uçurtulmuyor

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, “Vatandaşlarımız rahat olsun, her türlü ihtiyaçlarını görevlilere bildirebilirler.” dedi.

Kahramanmaraş’ta koronavirüs tedbirleri kapsamında Emniyet Müdürlüğü ekipleri, birçok noktada kontrol yaptı.

Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, tarafından alınan kararlar sonrasında kentte sokağa çıkma yasağı verilenlere yönelik polis ekipleri tarafından uygulama yapıldı.

Alınan kararları yerinde denetleyen İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, sosyal mesafeyi korurayarak yaptığı denetimleri ile ilgili olarak, Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan kararların kentte uygulamaya geçildiğini belirtti.


Türkiye genelinde alınan tedbirler Kahramanmaraş’ta uygulandığını ifade eden İnci, şunları kaydetti:

“Bu kararların en önemlisi de dün gece itibariyle hayata geçirilen şehirlerarası ve ilçelerden il merkezine ziyaretlere kesinlikle izin verilmeyecek. Sadece bu konuda tedarik zinciri sağlayan güvenlikle, gıda, enerji sektörü ve hayati önem arz eden gruplara izin belgeleriyle seyahatlerine izin verilecek. Onun dışında il genelinde iller arası ve ilçeler arası seyahatlere kısıtlama getirildi.”

Alınan kararlarda İl merkezimizde 20 yaş altı ve 65 üstü vatandaşların sokağa çıkmalarının yasaklandığını hatırlatan İnci, “Bu yasağı delenlere ceza tatbik ediliyor. Polis ekiplerimiz görevlerinin başındadır.” diye konuştu.

Sokağa çıkamayan vatandaşlara devletin verdiği bayram ikramiyelerini bizzat görevliler tarafından evinde ödendiğinin altını çizen İnci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sokağa çıkması yasak olan vatandaşlarımız 155, 156 ve 112 arayarak tüm ihtiyaçlarını görevlilerimiz tarafından yardımcı olunacaktır. Vatandaşlarımız rahat olsun, her türlü ihtiyacını görevlilere bildirebilirler. Bu hastalıkta gençler en büyük taşıyıcı, dün itibariyle 20 yaş altındakilere kısıtlama getirildi. Onlarda evlerinde oturacaklar. Kahramanmaraş’ta çok şükür infial oluşturacak bir sıkıntı yok.”


İnci, ayrıca Kahramanmaraş’ın en işlek caddelerinden Trabzon Caddesinin trafiğe kapatıldığını, zaruri olmadıkça sokağa çıkan vatandaşlara da cezai işlem yapıldığını belirterek “Evde kalın evde hayat var.” dedi.    


Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2020, 20:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER