Kahramanmaraş’ta 3 günlük kısıtlama

Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, kentteki 3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde yarın market ve bakkallar saat 08.00’den 23.00’a kadar açık kalmasına karar verildi.

 Kahramanmaraş’ta 3 günlük kısıtlama

 Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, kentteki 3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde n market ve bakkallar saat 08.00’den 23.00’a kadar açık kalmasına karar verildi.

 

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Valilik toplantı salonunda Vali Vahdettin Özkan başkanlığında toplandı.

Koronavirüs salgınının önüne geçmek için 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayatı etkisini en az düzeyde tutmak amaclayan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi toplantıda şu kadarı aldı:

“Ramazan ayı münasebetiyle, sokağa çıkma kısıtlamasının öncesinde 30 Nisan Perşembe günü market, bakkal ve manavların çalışma saatleri 08.00 ile 23.00 olarak belirlenmiştir. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 1 Mayıs Cuma günü market, bakkal ve manavların 09.00 ile 14.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal ve manava gidip gelebilecektir.  Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal ve manavlar kapalı olacaktır.”

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, tarafından daha önce açık olmasına izin verilen iş yerleri hizmet vermeye devam edeceği, Ramazan ayı sebebiyle, sokağa çıkma kısıtlaması olan 3 gün boyunca sadece evlere paket servis şeklinde olmak üzere lokanta ve restoran tarzı işyerleri hizmet vereceğini öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2020, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER