Kahramanmaraş’a giriş ve çıkışlar kapatıldı

Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan kararla 15 gün süreyle kente karayolu, hava yolu, özel araç ve yaya yapılacak tüm girişler yasaklandı.

Kahramanmaraş’a giriş ve çıkışlar kapatıldı

Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan kararla 15 gün süreyle kente karayolu, hava yolu, özel araç ve yaya yapılacak tüm girişler yasaklandı.

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamına İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Valilik Toplantı Salonunda Vali Vahdettin Özkan Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda bugünden itibaren 15 gün süreyle için Kahramanmaraş’a karayolu, hava yolu, özel araç ve yaya yapılacak tüm girişlerin durdurulmasına karar verildi.

 

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi alınan kararda, Temel ihtiyaç malzemeleri ile ilaç ve tıbbi malzemeler başta olmak üzere tüm ticari faaliyetlerin sürekliliği için gerekli olan ürün ve veya malzemelerin lojistiği, üretimi ve naklinde yurt içi ve dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar ve araçları, malın cinsi, teslimat yeri alıcı adresi, teslimat tarihini gösteren taşıma irsaliyesi, teslimat makbuz veya fatura belgeler ile giriş çıkış yapmalarına izin verilecek.

 

Kararda ayrıca, belirtilen amaçlarla ilimize giriş yapanlar, giriş amacını gösteren belgeler ile 72 saat sonra ilden ayrılarak ilk çıkış yaptığı şehre dönmelerine, bu şekilde Kahramanmaraş’a giren ticari araç sürücülerinin seyahatleri süresince, değişim sürelerine uyarak maske takmasına, temas gerektirdiği durumlarda sosyal mesafeye uymaları belirtildi.

 

Kahramanmaraş’tan transit geçiş yapacak olan ticari yük taşımacılığı yapanların zorunlu dinlenme süreleri haricinde hiçbir şekilde duraklama ya da konaklamalarına izin verilmeyecek.

 

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi aldığı diğer kararlar ise şöyle sıralandı:

 

Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe enerji arz güvenliğinin ihtiyaç duyduğu malzemenin nakli ve üretiminin gerçekleşmesinde görevli olanlar ve araçları, enerji sektöründe görevli olduklarına dair ilgili şirket tarafından düzenlenecek olan görev belgesi ve veya sevk irsaliyesi ile giriş, çıkış yapmalarına izin verildi.

 

Çalışma hayatı içerisinde yer alan yönetici, çalışan ya da işyeri sahiplerinin ikamet ve işyerlerinin farklı illerde bulunması durumunda iller arasındaki giriş, çıkışları, bu durumu ispatlayan (yerleşim yeri ikamet belgesi, SGK kayıt belgesi) belgeleri ibraz etmek şartı ile yapmalarına izin verilecek.

 

Kahramanmaraş’ta bulunan ve yaşayan tüm vatandaşlarımızın 03 Nisan 2020 Cuma günü saat 24:00’den itibaren 15 günlük süre zarfında kentten ayrılmalarına izin verilmeyecek.

 

Kahramanmaraş’ta 01.01.2000 tarihinden sonra doğmuş olanların 03.04.2020 tarihinde saat 24:00’den itibaren geçici olarak sokağa çıkmalarının yasaklandı.

 

Pazaryeri, market ve toplu olarak çalışılan işyerlerinde mal hizmet alanların ve çalışanların maskeli halde bulunmalarına, meydan, cadde, sokak ve parklarda vatandaşların toplu olarak bulunmasının yasaklanmasına ve meydan, cadde, sokak ve parklarda vatandaşlarımızın 3 adım mesafesine uygun olarak bulunmasına karara bağlandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2020, 00:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER