banner675

Kahramanmaraş 3. Balık Festivali tanıtım toplantısı yapıldı

Kahramanmaraş 3. Balık Festivali tanıtım toplantısı yapıldı

Denizi olmayan ve dünyaya balık ihracatçı gerçekleştirilen Kahramanmaraş’ta 3. Balık Festivali 10 Eylül Cumartesi Milli İdare Meydanında başlayacak.

İlk kez yapıldığında büyük ilgi gören Balık Festivali’nin 3’üncüsünün tanıtımı için tertip komitesi basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Türkoğlu Belediyesi, Onikişubat Belediyesi, Dulkadiroğlu Belediyesi ve Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği tarafından organize edilen 3. Balık Festivali başlıyor.

Balık Festivali’ne 30 ilden akademisyenler, Sivil Toplum Kuruluşları üyeleri ve MasterChefler de katılacak.

Özel bir tesiste gerçekleştirilen tanıtım toplantısına katılan tertip komitesinde üyesi AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş’ın alabalık üretiminde Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

3. Balık Festivali’nin Kahramanmaraş’ın tanıtımında büyük katkısının olacağını dile getiren Özdemir, şunları kaydetti:

“Önümüzdeki hafta da 3’üncü balık festivali yapılacak. Kahramanmaraş alabalık üretiminde Türkiye’de bir numara en çok alabalık üretilen yer. Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği bir farkındalık oluşturmak, balığın önemli bir gıda olduğunu, çocuk gelişiminde, insanların beyninin gelişiminde ve sağlık açısından tüketilmesi gereken bir gıda olduğunu insanlara daha iyi anlatabilmek festivalimiz gerçekleşecek. Festival aynı zamanda da Kahramanmaraş’ımızı tanıtmaya da yardımcı olacak. Festival 10 Eylül Cumartesi günü başlayacak. Bu organizasyonda içerisinde gün boyu alabalık pişirilip servis edilecek. Festivalde ayrıca sosyal etkinlikler yani sıra okçuluk gösterileri, kemençe gösterileri, halk oyunları gösterileri, akşam konserler olacak. Çocuklarımıza Japon balığı dağıtımı da yapılacak.”

3. Balık Festivali Tertip komitesi üyesi Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise “Kahramanmaraş’ımızın dünyaya tanıtılması alanında çaba sarf ediyoruz. Burada en büyük emeği geçen Kahramanmaraş Balıkçılar Dernek Başkanı İbrahim Sarı’dır. Bu organizasyonda Büyükşehir, Onikişubat ve Dulkadiroğlu Belediyeleri ve çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu katkı sağlıyor. Basın ve tanıtım konusunda Türkoğlu Belediyesine görev düştü.” diye konuştu.

Kahramanmaraş Balıkçılar Dernek Başkanı İbrahim Sarı, “Denizi olmayan şehir Kahramanmaraş sloganıyla festivallere başlamıştık. Kahramanmaraş balıkçılık sektörünü elimizden geldiğinde Dünyaya ve Türkiye’ye tanıtmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Festivali gerçekleştirmemizde bizleri yalnız bırakmayan Milletvekillerimize, Belediye başkanlarımıza ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim.” dedi.    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685