banner651

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi bayram genelgesi

Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında hizmet verecek iş yerleri belli oldu.

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi bayram genelgesi

Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında hizmet verecek işyerleri belli oldu.

 İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Vahdettin Özkan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı süresince Koronavirüs salgınının halk sağlığı açısından oluşturabileceği riskleri yönetebilmek ve kamu sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek amacı ilave tedbirler alındığının altı çizildi.

Alınan karara göre, 22 Mayıs Cuma günü saat 24.00’den başlayarak, 26 Mayıs Salı gecesi 24.00’e kadar aşağıda belirtilecek istisnalar hariç olmak üzere, Kahramanmaraş sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmalarının kısıtlandığı hatırlatıldı.

23 Mayıs Cumartesiden 26 Mayıs Salı günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı satıldığı iş yerleri açık olacaktır. Ayrıca sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde 21 Mayıs Perşembe ve 22 Mayıs Cuma günü market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçiler saat 23.00’a kadar faaliyetlerine devam edebilecek.

Öte yandan, Ramazan Bayramı münasebetiyle, sokağa çıkma kısıtlaması olan 23 Mayıs Cumartesi ile 26 Mayıs Salı günleri, sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere lokanta ve restoran tarzı işyerleri hizmet verecekler.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2020, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER