Güngör, “şehri bir tarafa taşımıyoruz”

Güngör, “şehri bir tarafa taşımıyoruz”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bilinen aksine veya söylenenin aksine şehri bir tarafa taşımıyoruz.” dedi.

Güngör, Kahramanmaraş’ta depremlerin ardından işyerleri yıkılan esnaflar hazırlanan Divanlı Geçici Çarşının işyerinin kura çekimine katıldı.

Güngör, Şehrin imar ve planlanması konusunda çık ciddi bir sürecin devam ettiğini belirtti.

Mikro bölgelerde çalışmaları sona geldiklerini hatırlatan Güngör, “Bunun akabinde de şehrimizin planıyla ilgili bir revizyon yapılacak. Bu sürede kısa süre içerisinde sonuçlanmış olacak. Bu süre sonrasında da şehrimizdeki hangi alanlarda nasıl yapılıp yapılacağı konusunda netleşmiş olacak. Bunu da ortaya koyduğumuzda yapılaşma süreci de tekrar hızlı bir şekilde devam etmiş olacak. Bilinen aksine veya söylenenin aksine şehri bir tarafa taşımıyoruz. Yine yıkılmış alanlarda zeminin imar planının imkan verdiği şartlar neyse buna göre yapılaşma devam edecek. Bir taraftan da bu süreçle beraber kentsel dönüşüm ihtiyacı olan alanlarda da etaplar halinde bu dönüşümde inşallah başlamış, devam etmiş olacak.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, TOKİ ve AFAD tarafından hem kalıcı konutların hem de kalıcı iş yerlerinin yapıldığını belirtti.

Depremin ardından esnafların rahatlanması ve rahatlaması için geçici alanların oluşturulduğunu hatırlatan Güngör, Şu ana kadar ilimiz genelinde 4 bin 55 iş yerinin 3 bin 591’i işyeri bitirildi ve teslim edildi.  Merkez olarak ifade ettiğimiz Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerimizde 2 bin 436 geçici işyeri tamamlandı. Bunun 2 bin 222’si teslim edildi. Bu da planlanıp bitirilen oran yüzde 91. Biz burada bu çalışmayı hem AFAD'ımız, hem kardeş belediyelerimiz, hem kardeş şehirlerimizin desteğiyle büyükşehir belediyemizin koordinasyonunda gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz ticaret ve sanayi dönüşüm ofisi koordinasyonu sağlıyor. Geçici olarak teslim ettiğimiz bu iş yerlerimize esnafımızın faaliyette bulunması, ticari hayata devam etmesi size mutluluk veriyor. İhtiyaç halinde de yeni alanlarda bunlar inşallah devam ettirecektir.” şeklinde konuştu.  

Güngör, son olarak Divanlı Geçici Çarşısının 16 esnaf için kura çekiminin yapıldığını işyerlerinin esnaflara teslim edildiğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER