banner651

Dulkadiroğlu ilçesinde kurulacak geçici çarşı için kuralar çekildi

Dulkadiroğlu ilçesinde kurulacak geçici çarşı için kuralar çekildi

Kahramanmaraş Merkezli depremlerin ardından yıkılan iş yerleri için Dulkadiroğlu ilçesinde 3 bölgede kurulacak olan konteyner çarşı için kuralar çekildi.

Şehirde ticari hayatın canlandırılması, hayatın normale dönmesi ve esnafların faaliyetlerini sürdürmesi için Dulkadiroğlu ilçesinde 3 farklı noktaya inşa edilen toplamda 62 prefabrik ve konteyner iş yerinin tahsisi için kura çekimi yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Rüstem Keleş, esnafların faaliyetlerini sürdürmesi ve mağduriyet yaşamamaları noktasında hayata geçirilen çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen programda, Egemenlik, Menderes, Yenişehir, İsmetpaşa ve Bahçelievler Mahallelerinde 1. Bölgede, 45 konteyner işyeri için toplam 194 esnaf müracaat etti.

Yapılan çekilişte, 3 lokanta, 3 bakkal, 3 pasta ve tatlı, 1 kasap, 2 manav, 1 berber, 1 bayan kuaförü, 5 giyim, 1 bayan terzi, 1 erkek terzi, 3 ayakkabıcı, 2 telefoncu, 2 kırtasiye, 1 elektrik ve tamirat, 2 çay ve kafe, 2 zücaciye, 1 fotoğrafçı, 1 çiçekçi, 1 kozmetik bujiteri, 1 yöresel ürünler, 1 baharatçı, 2 kuruyemiş ve şekerleme, 1 şarküteri, 1 ayakkabı tamircisi, 1 su tesisat ve tamir, 2 hırdavatçının bulunacağı konteyner çarşının kullanacak esnaflar belirlendi.

Bayazıtlı, Divanlı, Sütçü İmam, Sakarya, Duraklı, Pınarbaşı Mahallelerinde 2. bölgede 7 konteyner işyeri için 24 esnaf müracaat etti.

Yapılan çekilişte, 1 bakkal, 1 lokanta, 1 kırtasiye, 1 berber, 1 giyim, 1 elektrikçi, 1 hırdavatçının bulunacağı konteyner çarşının kullanacak esnaflar belirlendi.

Aslanbey, Şeyh Şamil, Yahya Kemal Mahallesinde 3. bölgede 24 esnaf müracaat etti.

Yapılan çekilişte, 1 lokanta, 2 bakkal, 1 fırıncı, 1 manav, 1 berber, 1 bayan kuaförü 1 terzi, 1 giyim, 1 zücaciyenin bulunacağı konteyner çarşının kullanacak esnaflar belirlendi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2023, 22:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER