Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş’ta

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş’ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kahramanmaraş'ı Ankara'dan sonra ikinci savunma, havacılık ve uzay sanayi merkezimi haline getiriyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinin 1’inci yıl dönümünde Kahramanmaraş’ta depremzedeler için yapımı tamamlanan evlerin kura ve anahtar teslim törenine katıldı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yunus Emre Kongre Merkezinde programa katılan Erdoğan, 6 Şubat depremlerinde etkilenen 11 ilin yeniden ihya ve inşası için çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü dile getirdi.

Depremlerden etkilenen şehirlerin üretimin, istihdamı ve ihracatının artması için gerekli tedbirleri aldıklarını hatırlatan Erdoğan, “Asıl bu şehirlerimizi üretimi, istihdamı ve ihracatıyla geleceğe hazırlıyoruz. Ülkemizin lokomotifi savunma sanayi yatırımlarını deprem bölgesinde yoğunlaştıracak bir proje başlattık. Hatay Kırıkhan'da Roketsan için bir sanayi alanı kuruyoruz. Gaziantep'te TUŞAS vasıtasıyla korbonfiber tesisini hayata geçirdik. Kahramanmaraş'ta yine TUSAŞ vasıtasıyla havacılık yapısalları üretecek büyük bir tesis inşa ediyoruz. İnsansız hava aracımız ANKA'nın da aralarında olduğu havacılığa ait pek çok parçanın üretimi artık burada yapılacak. Kahramanmaraş’ı Ankara’dan sonra ikinci savunma, havacılık ve uzay sanayi merkezimi haline getiriyoruz. Geleceğin sektörü savunma sanayisine havacılık endüstrisine insan kaynağı sağlamak için Airbus-TUSAŞ işbirliğinde şehrimize meslek yüksekokulu açıyoruz. Sektörü destekleyecek bilimsel ve teknik çalışmalar için şehrimizin ikinci üniversitesini bünyesine gerekli katkıları sağlayacak İstiklal Teknik Üniversitesine dönüştürüyoruz. Bilim merkezi ile çocuklarımızı bu alana teşvik edecek bu alanı atıyoruz. Adıyaman'a da savunma sanayi şirketlerimizin ortak girişimi ile kablaj üretim tesisi kazandırıyoruz. İskanı ve istihdamı birlikte düşünerek şehirlerimizi ayağa kaldırdığımızda ülkemizin tamamı kazanacak ve büyüyecek. Bizim gündemimiz budur.” diye konuştu.

Erdoğan, daha sonra yapımı biten deprem konutlarının kura çekimini gerçekleştirip anahtar teslim etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER