Esnaftan deprem şehitleri anısı yemek dağıtımı

Esnaftan deprem şehitleri anısı yemek dağıtımı

Kahramanmaraş’ta Trabzon Caddesi ile Samsun Çarsı esnafları iş birliğiyle 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden şehitlerin anısına vatandaşlara yemek ikramında bulundu.

6 Şubat asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerin 1’inci yılında Kahramanmaraş halkı yaşanan acılarını hala yüreklerinde hissediyor.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşları unutmamak adına çeşitli etkinlikler yapılmaya devam ediyor.

Trabzon Caddesi ve Samsun Çarşısında faaliyet gösteren esnaflar depremde hayatını kaybeden şehitlerinin anısına Samsun Çarşısı önünde Cuma namazının ardından yemek ikramında bulundu.

Esnaflar adına gazetecilere açıklamalarda bulunan Yahya Canlı, Yeryüzünün en büyük felaketi olan 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

Depremlerde hayatını kaybedenler anısına yemek ikramında bulunduklarını dile getiren Canlı, “Deprem şehitlerimize dua etmek ve onları burada yad etmek istiyoruz. Burada yemek ikramımız bir vesile olacak. Bu felaketi bizlere de ümmeti Muhammed'e de, tüm insanlığa bir daha göstermesin. Şehrimizin de tez günde ayağa kalkmasını istiyoruz. Trabzon Caddesi’nde 10 ay önce söylemiştik. Şehir merkezini acil olarak ayağa kalkması, şehir merkezindeki küçük ve orta ölçekli esnafların acil derhal iş yerlerine kavuşması lazım.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER