Çörek satışını koronavirüs etkilendi

Kahramanmaraş’ta Ramazan ayında vatandaşların misafirlerine ikram ettiği çöreğin eski tadı kalmadı.

Çörek satışını koronavirüs etkilendi

Kahramanmaraş’ta Ramazan ayında vatandaşların misafirlerine ikram ettiği çöreğin eski tadı kalmadı.

Kendine has tadı, bayatlamayan özelliği ile vatandaşların tercih ettiği çörek bu Ramazan ayı öncesi beklenen ilgili görmedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle Ramazan ayına sayılı gün kala çarşı pazarda beklenen hareketlilik yaşanmadı.

Tarihi Kapalı çarşıda çörek satışı yapan Tatsam Çörek sahibi Yılmaz Akçöp, 38 yıldır Kahramanmaraş’ta çocuklarıyla birlikte Maraş çöreği yaptığını belirtti.  

Bu günlerde günlük olarak çörekler yaptıklarını ifade eden Akçöp, şunları kaydetti:

“Bilindiği üzere önümüzdeki Ramazan Bayramı bizim Kahramanmaraş’ta çörek bayramı olarak bilinirdi ya da şeker bayramı denilir. İftardan sonra vatandaşlarımız çayla ve tarhanayla birlikte çörek tüketirdi. Ramazan ayına hazırlanırdı, insanlarımız ama artık o heyecan yok. Bu yıl da koronavirüs sebebiyle hiç heyecan yok. Geçen yılı örnek vererek konuşalım, biz kafamızı kaldıramazdık, siparişler alırdık, insanlar burada sıraya girerdi. Ama virüs sebebiyle 2-3 tane iş yeri anca açık, gelen yok giden yok. Vatandaşlar hep evlerinde. Önceden insanlara yetiştirelim diye sabahlardık ama şimdi çörek bittikçe yapıyoruz. Stok yapma, doldurma gibi bir olay yok. Eskiden bir ay önceden başlardı hazırlıklar, herkes örneğin evde hamurunu yapar bize getirirdi. Şimdi ise günlük olarak üretiyoruz, herkes durumuna göre 2-3 kilogram taze taze günlük olarak alıyor. Dışarıda akrabası olanlar onlara göndermek için alıyor. Şuan için Ramazan’a sayılı günler kaldı ama hiçbir hazırlık yapmadık çünkü geleceği bilmiyoruz. Yapmak önemli değil biz her zaman yaparız ama satmak önemlidir.”

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2020, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER