banner651

Büyükşehir’den otobüs esnafına destek

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınına etkilenen özel halk otobüsü esnafına 928 bin lira gelir desteğinde bulundu.

Büyükşehir’den otobüs esnafına destek

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınına etkilenen özel halk otobüsü esnafına 928 bin lira gelir desteğinde bulundu.

Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe korunması için yolcu sayısını indirilen özel halk otobüsü esnafına Büyükşehir Belediyesi destek oldu.

Büyükşehir Belediyesi Koronavirüs mücadele kapsamında yolcu sayısının yüzde 50 sınırlandırılması, koruyucu maske kullanımı şartı, otobüslerin her gün dezenfekte edilmesi, sağlık personeline ücretsiz biniş, koruyu maske dağıtımı, otobüslerin girişine dezenfekte kutusu koymak gibi birçok kararlar alıp hayata geçirilmesini sağlamıştı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından koronavirüs tedbirlerinden etkilenen özel halk otobüsleri esnafına, Meclis Kararı ile Nisan ayı için Pandemi gelir desteği ödemesi yapıldı.

Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğünce yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İl merkezinde çalışan 384 aracın her biri için 2 bin 500 lira, toplamda 870 bin lira, Elbistan ilçesinde çalışan 44 aracın her biri için bin lira toplamda 44 bin lira Afşin ilçesinde çalışan 14 aracın her biri için bin lira, toplamda ise 14 bin lira gelir desteği yapılmıştır. Hem toplu taşımanın aksamaması hem de covid-19 salgının önlenmesi amacıyla alınan kararlardan etkilenen merkez ve çevre ilçelerde çalışan toplu taşıma esnafına, Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis Kararı’yla verdiği gelir desteği Nisan ayı için toplam 928 bin liradır.”

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2020, 17:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER