8. Kahramanmaraş Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı açıldı

8. Kahramanmaraş Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı açıldı

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) tarafından düzenlenen fuar, Kafum Fuar Merkezinde düzenlenen törenle açıldı.

Açılışta konuşan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu, “Biz bir numara olmak için var gücümüzle koşuyoruz. Biz, dünya pazarında bir numara olabiliriz. Irak'tan başlamak üzere tüm pazarlara göz dikmiş haldeyiz. Bunun için bu fuarda göreceğiniz küçük detaylar bizim arkadaşlarımız için çok önemlidir.” diye konuştu.

Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, “Kahramanmaraş bizim için neden önemli tekstilin ana vatanı diye biliriz. Kahramanmaraş’ımıza baktığımız zaman 700 milyon dolarlık tekstil ihracatı yapılıyor. Makine konusunda ilerleme var ama o da yetmez. Bugün Türkiye’nin tekstil makineleri ihracatı 1 milyar dolar civarında burada teknolojiye ağırlık vermemiz lazım. Burada daha nitelikli daha büyük makineleri üretmemiz lazım. Bu uluslararası fuar Türk sanayicisinin de aslında Türk makine sektörünün de nasıl geliştiğini görmesi açısından büyük önem arz ediyor.”

Kahramanmaraş’ta iki önemli açılış için bir arala geldiklerini hatırlatan Turagay, şunları kaydetti:

“Birincisi bu fuarımız ikincisi ise Eximbank şubesinin resmi açılışı onun için buradayız. Türkiye’mizin potansiyelini hepimiz biliyoruz. Bu potansiyeli daha da yukarı taşımalıyız. Türkiye’mizin istikrarı ortada Türkiye’mizin geldi nokta ortada. İki tane rakam vereceğim. Büyüme oranı ikinci çeyrekte yüzde 21,7 geldi. İngiltere’den sonra OECD ülkeleri içerisinde en yüksek hızla büyüyen ülke biziz. Bu seneyi de inşallah yüzde 9’lar civarında bitireceğiz. 211 milyar dolarlık ihracat hedefimiz var. Bunun da üzerine geçeceğiz göreceksiniz. Dünya ile bütünleşen bir Türkiye ve rekabet gücünü her gün artıran bir Türkiye’den bahsediyorum.”

Programda, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından 11-13 Kasım tarihleri arasında 28 ülkeden 108 firmanın katıldığı fuarın açılışı gerçekleştirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER