12 Şubat Kurtuluş etkinliklerine koronavirüs ayarı

12 Şubat Kurtuluş etkinliklerine koronavirüs ayarı

Kahramanmaraş’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. yıl dönümü etkinlikleri ile ilgili tanıtım toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Meclis salonunda gerçekleştirilen 5 -12 Şubat tarihlerinde “İstiklal İlham verir” sloganıyla gerçekleştirilecek etkinlikler tanıtıldı.

Korronavirüs tedbirleri ön planda tutulduğu 12 Şubat Kurtuluş etkinlikleri ilgili Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör tanıtım yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. yıl dönümü etkinlikleriyle kutlamanın gururu içerisindeki olduklarını söyledi.

Kurtuluş etkinlikleri kapsamında birçok alanda etkinlik düzenlediklerini dile getiren Güngör, şunları kaydetti:

“Milli mücadelemizde Kahramanmaraş’ımız öncü şehir. Kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları bize bırakan ecdadımız, şehitlerimiz ve gazilerimize minnet ve şükran duyuyoruz. Geçtiğimiz sene düzenlediğimiz etkinliklerimiz, Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ve misafirlerimizin katılımlarıyla gerçekleşmişti. Topraklarımızın işgal edildiği ve ordumuzun lağvedildiği 1918 Mondros Mütarekesi anlaşmasından sonra, bağımsızlık ateşi Kahramanmaraş’ımızda yakılmış ve yurdun yeniden özgürlüğüne kavuşması için bu toprakların Kahraman insanları canla başla mücadele vermiştir. Bu kahramanlığın bir nişanesi olarak İstiklal Madalyamız bir kişiye değil, tüm Kahramanmaraş’a verilmiştir. Bizler de bir asır sonra bu kurtuluşumuzu pandemi nedeniyle oluşan kısıtlılıkları da dikkate alarak düzenlediğimiz etkinliklerle kutlayacağız”

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, valilik koordinesinde diğer kamu kurumların koordinasyonunda şehrin kurtuluşunu en güzel şekilde kutlayacaklarını belirtti.

Koronavirüs nedeniyle kısıtlama kurallarını çerçevesinde kutlamaları yapacaklarını ifade eden Coşkun, “Yaşanan pandemi sebebiyle oluşan kısıtlılıkları da göz önünde bulundurarak, etkinliklerimizi oluşturduk. İnşallah gelecek senelerde bu etkinlikleri pandemi koşulları olmadan daha kapsamlı bir şekilde kutlayacağız. Bu vesileyle Kahramanmaraş’ımızın kurtuluşunun 101. Yıl dönümünü kutluyor, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Toplantıya, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ve diğer ilgililer katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER