banner651

12 Şubat Kurtuluş Bayramı kutlandı

12 Şubat Kurtuluş Bayramı kutlandı

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

12 Şubat Kurtuluş Bayramı kutlamaları kapsamında Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, İstiklal Mücadelesinin hürriyete olan bir imanla gerçekleşebileceğini belirtti.

İstiklal İlham Verir, ifadesinin bir hakikati ifade ettiğini hatırlatan Ünal, şunları kaydetti:

“İstiklal İlham Verir, ifadesi bir hakikati ifade ediyor. İstiklal ibaresinde en temel şey iradedir. İnsanı özgür kılan tabii ki iradesine sahip çıkmaktır. Biz o gün bu kavgayı irademize sahip çıkmak için verdik. Bayrak bizim irademizin özgür olduğunu, bağımsız olduğunu temsil ediyor. Bundandır bayrağımıza verdiğimiz kıymet. Kıymetli o yüzden Rıdvan Hoca, özgür olmayan insanların Cuma Namazı kılamayacağını söylemesi de bundandır. Çünkü Cuma Namazı bir özgürlük manifestosudur. Bu hutbeyi Cuma günü yapması ayrı bir anlam ve önem taşıyor. İşte ben kendi adıma her 12 Şubat'ta bu duyguyu yeniden yaşıyorum. Davullar çalındığında, kösler vurulduğunda o günkü ruhumuz yeniden uyandığında ve aynı duyguları yeniden yaşadığımızda bağımsızlığımızın kıymetini bir kez daha anlıyoruz. Bu babalarımızdan bize devrolunmuştu, bizlerden de çocuklarımıza miras kalacak.”

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Maraş’ta başlayan destansı mücadelenin Anadolu’daki direniş ruhuna ilham veren bir kazanım olduğunu ifade etti.

Cşkun, “Şehirlerinin işgal altında olmasının hiçbir şekilde kabul etmeyen Maraşlıların, Sütçü İmam olayı ve Bayrak olayıyla başlayan mücadelesi, zor şartlarda devam etmiştir. Bizlerin görevi Arslanbey, Abdal Halil Ağa, Senem Ayşe gibi kahramanlarımızın mazisini bir hazine olarak değerlendirip gelecek kuşaklara aktarmaktır. Bu toprakları bize vatan kılan ecdadımızın mirasına sahip çıkmanın yanı sıra hem ekonomik hem de politik açıdan ülkemizi en güçlü ülkeler arasına çıkartmak temel gayelerimiz arasındadır.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, bu kadim topraklarda farklı kültür ve insanların kardeşçe yaşadığı bir hayat sürdürdüklerini söyledi.

Kahramanmaraş’ın kurtuluşunda mahallelerinde, köylerinde vatan nöbeti bekleyen, yedi düvele karşı bir arada duran Kahramanmaraş yiğitlerinin nöbetini devraldıklarını dile getiren Güngör, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim hikayemiz, 12 Şubat’ta nöbeti ölse de bırakmayanların hikayesidir. Hüsamettin Karadağ, Mümtaz Eren ve binlerce şehidin anısı bir anda Karabağ’da gösterir kendini. Biz bu yıl, “İstiklal İlham Verir” temasıyla kutladığımız 101. yılımızda, istiklalimizin dün olduğu gibi bugün de ilham vereceği kanaatindeyiz. Gençlerimize emanet etmek üzere nöbet başındayız diyor, tüm hemşerilerimin 12 Şubat Kurtuluş Bayramını kutluyorum.”

Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Şubat Kurtuluş Bayramı tebrik mesajı okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telgrafında şu ifadeler kullanıldı:

“Kahramanmaraş ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde vatandaşlarımıza tebriklerimi iletiyorum. İstiklal mücadelesi, vatanı canlarından üstün tutan, kahramanlıklarıyla tarihe mal olan tüm şehit ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıkları, aziz milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma kararlılığı sayesinde zaferle neticelenmiştir. Böyle kutlu bir anlayışla, kadim medeniyetimizin mirası üzerine kurulan Cumhuriyetimizi kazanımlarıyla korumak, yaşatmak, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartmak, yeni başarılarla daha da güçlendirmek suretiyle geleceğe taşımak için büyük bir azimle çalışmaya devam ediyoruz. Bu inançla, İstiklal Savaşı’mızın bütün kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum. Kahramanmaraş’ın bu gurur gününü tekrar kutluyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Sütçü İmam’dan Ömer Halisdemir’e’ filmi ilk kez seyirciyle buluştu. Beğeni toplayan filmin ardından ‘Kurtuluş Destanı’ tiyatrosundan bir kesit sahnelendi. Milli Mücadele kahramanlarını anlatan tiyatro gösteriminin ardından etkinlik sona erdi.

Kutlamalara, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER