banner675

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Türk okçuluğu müsabakası

​​​​​​​Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde, İlçe Kaymakamlığı, İlçe Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu tarafından organize edilen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. yıl dönümü münasebetiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler anısına, Türkoğlu Binicilik ve Okçuluk Eğitim Merkezinde Türk okçuluğu müsabakaları düzenlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Türk okçuluğu müsabakası

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde, İlçe Kaymakamlığı, İlçe Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu tarafından organize edilen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. yıl dönümü münasebetiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler anısına, Türkoğlu Binicilik ve Okçuluk Eğitim Merkezinde Türk okçuluğu müsabakaları düzenlendi.

Türk okçuluğu müsabakalarına yaklaşık 50 sporcu katıldı. 4 kategoride gerçekleştirilen müsabakalarda 8-12 yaş arası yarışmalarda Yusuf Yalçın birinci, Ecrin Didar Yenen ikinci ve Zeynep Tüfekçi üçüncü oldu. 13-15 yaş arası kadın müsabakalarında, Gülendam Yalçın birinci, Ceyda Bölükbaşı ikinci, Asuman Elif Ballı üçüncü oldu. 13-15 yaş arası erkek kategorisinde Berat Ağır birinci, Batuhan Kurt ikinci, Kaan Cengizler üçüncü oldu. 18 yaş ve üzeri erkek kategorisinde ise Halil Kozanoğlu birinci, Talip Polat ikinci ve Cafer Darıcı üçüncü oldu.

Geleneksel Okçuluğun Merkezinin Türkoğlu İlçesi olduğunu belirten Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Türkoğlu ilçemizde bundan önce düzenlediğimiz 1. ve 2. Uluslararası Türkoğlu Avasım Geleneksel Türk Olimpiyatları Festivalini coşkuyla yaşamıştık. Bu uluslararası Türk Oyunları Festivalimizde de yaklaşık 23 ülkeden 1000'e yakın sporcumuzu ilçemizde ağırladık. Amacımız, at biniciliği ve okçuluk sporunu gelecek nesillerimize aktarmak. Bu vesile ile Türkoğlu Binicilik ve Okçuluk Eğitim Merkezinde yarışan sporculara, Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu il temsilcisi Mustafa Mengür'e, Hüseyin Akkaya İlçe Spor Müdürüme ve Özden Akkaya ile emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu il temsilcisi Mustafa Mengür,  “Bugün buraya Cumhuriyet bayramını kutlamak için geldik. Her yıl düzenlediğimiz bu etkinliği bu senede Türkoğlu İlçemizde düzenledik. Türkoğlu Belediye Başkanımız Osman Okumuş, bizleri Türkoğlu Binicilik ve Okçuluk Eğitim Merkezine davet etti. Bizlerde pandemi önlemlerimizi alarak yaklaşık 50 sporcumuzla yarışmayı sona erdirdik. Osman Okumuş Başkanımın güzel ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizi bir okta sen at diyerek taçlandırdık.” diye konuştu.

Yarışmada dereceye giren okçulara ödüllerinin yanı sıra Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş adına Başkan Yardımcısı Ramazan Bozdoğan tarafından hediyeleri takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685