Tarihi Kapalı Çarşı esnafı konteynerde

Tarihi Kapalı Çarşı esnafı konteynerde

Kahramanmaraş Merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından hasar gören Tarihi Kapalı Çarşı esnafları konteynerde hizmete başladı.

Yüzyılın felaketinde Kahramanmaraş Tarihi Kapalı Çarşı esnafları işyerlerinin hasarlı olduğu için Beyoğlu Belediyesi tarafından verilen 18 konteynerde vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Atatürk Meydanındaki kurulan konteynerlerde giyim, ayakkabı ve terzi hizmeti veren esnaflardan bazıları gündüz işyerlerinde çalışırken, akşam ise çadırlarda yaşam mücadelelerini sürdürüyor.

Tarihi Kapalı Çarşı esnaflarından Murat Bekit, Kahramanmaraş Merkezli depremlerde Tarihi Kapalı Çarşıda 2 işyerinin yıkıldığını ve bazı işyerlerinin de hasarlı olduğunu söyledi.

Depremler yüzünden işyerlerine giremediklerini dile getiren Bekit, “Beyoğlu belediyesinden konteyner talep ettik. Beyoğlu Belediyesi 2 esnafa bir konteyner verdi. Buraya 18 konteyner kuruldu. Depremden sonra bende Nevşehir Ürgüp’e gitmiştim. Orada duramadım, ‘memleketimizi ayağa kaldırmamız gerek’ diyerek geldim. El birliğiyle şehrimizi yeniden ayağa kaldıracağız. Allah bir daha böyle felaketi kimsenin başına vermesin.” diye konuştu.

Tarihi Kapalı Çarşı esnaflarından Musa Tekiş, “Deprem nedeniyle işyerim hasarlı olduğundan açamadığımız dükkanı konteynerde açtık. Sağ olsunlar Beyoğlu Belediyesi konteyner verdi. Burada satış yapmaya başladık.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER