banner651

Öztunç’tan üç yeni ilçe için kanun teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ın Ilıca, Düzbağ ve Narlı Mahallelerinin ilçe yapılması için Meclise kanun teklifini sundu.

Öztunç’tan üç yeni ilçe için kanun teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ın Ilıca, Düzbağ ve Narlı Mahallelerinin ilçe yapılması için Meclise kanun teklifini sundu.

Öztunç, Kahramanmaraş’ta Düzbağ, Ilıca ve Narlı adıyla üç yeni ilçe kurulması için TBMM Başkanlığı’na Kanun Teklifi sundu.

Büyükşehir yasasıyla beraber büyükşehirler statüsüne alınan Kahramanmaraş’ta vatandaşlar bekledikleri karşılığı alamadığı ifade eden Öztunç, Merkeze uzak beldelere hizmet akışında büyük sıkıntılar yaşanırken, ücra noktalarda yaşayan bölge sakinleri de yetkili mercilerle iletişim kanalı bulamaz hale geldiğini belirtti.

Öztunç, mevcut sorunları aşarak devlet ve vatandaş arasındaki mesafeyi kaldırmak adına Meclis Başkanlığı’na Kanun Teklifi verdi.

Öztunç’un Düzbağ, Ilıca ve Narlı adında üç yeni ilçe kurulmasını içeren Kanun Teklifi ve gerekçeleri şu şekilde:

“Kahramanmaraş İlinde Düzbağ, Ilıca ve Narlı adıyla üç ilçe kurulmasına ilişkin Kanun Teklifi ve gerekçesi ekte sunulmuştur. Gereğini saygılarımla arz ederim.”

Öztunç, Kanun Teklifinde ilçelere bağlanması için Mahalle isimleri ise şöyle sıraladı:

Düzbağ İlçesine, Küçükcerit, Aksu Bozlar ve Küçüküngüt mahalleleri, Ilıca ilçesine, Hacıibrahimuşağı, Süleymanlı, Kertmen, Beşen, Hacınnoğlu, Hacıbudak, Sarıgüzel, Kozcağız, Çamlıbel, Çamlıyayla, Avcılar, Kopukaya, Çakırdere, Payamlı, Karamanlı mahalleleri, Narlı İlçesine, Söğütlü, Doğanlıkarahasan, Eskinarlı, Seyrantepe, Aslanbey, Denizli, Maksutuşağı, Kelibişler, Cennetpınarı, Bayramgazi, Akçakoyunlu, Akdemir, Çiçek, Çiğdemtepe, Çöçelli, Dedepaşa, Eğlen, Emiroğlu, Evri, Hanobası, Çimikanlı, Kadıncık, Karabıyıklı, Karaçay, Karahöyük, Narlı, Nefsidoğanlı, Osmandede, Ördekdede ve Sarıerik Mahallerinin bağlanması için teklif verildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2020, 15:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER