banner675

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kahramanmaraş’ta

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kahramanmaraş’ta

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yapımı tamamlanan 20 okulun açılışı ve bazı incelemelerde bulunmak üzerine Kahramanmaraş’a geldi.

Bakan Selçuk, ilk olarak Ökkaş Gümüşer Ortaokulunu ziyaret etti. Burada öğrencilerle görüşen Bakan Selçuk, daha sonra Şehit Akif Akçadağ Anadolu Lisesi ve Eğitim Yatırımları Toplu Açılış Töreni'nde katıldı.

Koronavirüs salgın nedeniyle ortaya çıkan bu uzaktan eğitim konusu bugün kendi açılarından önem taşıdığını hatırlatan Selçuk, şunları söyledi:

“Okullarımızın değişim ve dönüşümünü, daha ileriye götürmek için krizi fırsata çevirmek, dezavantajı, avantaja çevirmek noktasında bir katkısı oluyor. 15 Şubat’tan itibaren Iğdır, Çorum, Sakarya, Edirne, Zonguldak’ta ve birçok ilimizde açılış törenlerini peş peşe yapıyoruz. Binlerce dersliğimizi, çocuklarımızın öğretmenlerimizin hizmetlerine açıyoruz. Bu arada tasarım ve beceri atölyelerinden de yüzlercesini hayata geçiriyoruz. Dün de UNICEF ile birlikte tasarım beceri atölyesini açma imkanımız oldu. Bugün Kahramanmaraş’ta 20 okulumuzun 34 tasarım beceri atölyesinin toplu açılışını gerçekleştireceğiz. Aralarında anaokullarının, ortaokulların, ilkokulların, ortaokulların, İmam Hatip Liseleri’nin mesleki teknik liselerinin olduğu birçok okul söz konusudur. Bunlardan 10’nunu Dünya Bankası ve Avrupa Finansman Kalkınma Bankası aracılığıyla birlikte yürüttüğümüz Eğitim alt yapısını güçlendirme projesi çerçevesinde yapılıyor.”

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş’ta yatırım maliyeti 166 milyonu aşan ve 400 derslikli 20 okulumuzun yanı sıra 34 Kodlama Beceri atölyelerinin toplu açılışını yapmanın heyecanı içerisinde olduklarını belirtti.

Devletin son 18 yıl içinde 6 bin 853 derslikli 527 okul, 45 Pansiyon, 25 Spor Salonu ve 45 atölyeyi Kahramanmaraş'ın hizmete sunulduğu ifade eden Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Açılışı yapılan okulların bir kısmında ‘Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi’ ve ‘Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim Projesi’ kapsamında AB desteği sağlanmıştır. Çok şükür gelecek kuşakların iyi bir şekilde inşası adına ilimizde Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesindeki 15 bin 479 öğretmenimiz ve bin 416 personelimizle eğitim ve öğretim alanında şehrimize hizmet veriyoruz. Malum geçen yıldan bu yana tüm dünyanın mücadele ettiği bir salgın süreci yaşıyoruz. Bu süreçte ne yazık ki öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz zorunlu olarak okullarından bir süre ayrı kaldılar. Her ne kadar eğitim öğretimde yüz yüze eğitime ara verdiğimiz bir süreç yaşamış olsak da bu süreçte devletimiz eğitim yatırımlarına ara vermeden hatta geçmiş yıllara oranla daha fazla yatırım yaparak eğitim öğretim alt yapısını güçlendirmiştir. Pandemi sürecini tez zamanda atlatıp okullarımızda öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin eğitim ve öğretime tam kapasiteyle katıldığı o özlenilen günlere kavuşuruz.”

Konuşmaların ardından yapımı tamamlanan 20 okulun açılışını gerçekleştirdi.

Açılış törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Ahmet Özdemir ve Habibe Öçal ve diğer ilgililer katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685