banner651

Mahçiçek, Çanakkale Zaferi’ni kutladı

Mahçiçek, Çanakkale Zaferi’ni kutladı

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümünde mesaj yayımladı.

Mahçiçek, “dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferimiz, Türk tarihimizin de mihenk taşlarından biridir.” dedi.

Çanakkale Savaşının I. Dünya Savaşı sırasında 1915–1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası'nda Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında yapılan deniz ve kara muharebeleri olduğunu hatırlatan Mahçiçek, şunları kaydetti:

“Gerek hava koşulları gerek coğrafya itibariyle çok zorlu şartlarda olmamıza ve mühimmat eksikliğimize rağmen güçlü donanmalara karşı çelik bir iradeyle kazanılmış bir zaferdir Çanakkale. Çocuk denecek yaşlarda cepheye vatanını korumaya gelmiş kahraman evlatlarımız vatan aşkı, iman gücüyle yücelmiş canlarını vermiş, vatanlarını düşmanlara teslim etmemiştir. Ülkemizin stratejik konumu itibariyle dünya milletlerinin birlik olup ülkemize savaş açtığı, topraklarımızı masa üstünde paylaştıkları dönemde aziz milletimiz birlik ve beraberlik içinde yekvücut olup, düşmanın emellerini gerçekleştirmesine müsaade etmemiştir. Çanakkale’de kazandığımız galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş ve yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir. Her siperde her cephede destan ve kahramanlık öyküleri yazan askerlerimiz tüm dünyaya “Çanakkale Geçilemez” ilkesini göstermiş ve tarih sayfalarına yazdırmıştır. Bayrağımızın ebediyen göklerde dalgalanması için verilmiş mücadelelerimizden olan Çanakkale Zaferi’mizin 106. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü, Türk milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER