banner675

Güngör, “Yedikuyular'a 100 milyonluk yatırım hedefliyoruz”

Güngör, “Yedikuyular'a 100 milyonluk yatırım hedefliyoruz”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Yedikuyular Kayak Merkezine geleceğe dönük yaklaşık 10 yıllık süreçte 100 milyonluk bir yatırım hedefliyoruz.” dedi.

Güngör, Yedikuyular Kayak Merkezinde yapımı devam eden Bedesten Çarşısı ve Bungalov evlerinin bulunduğu alanlarda incelemelerde bulundu.

İlk olarak Bedesten çarşında incelemelerde bulunan Güngör, daha sonra yapımında sona gelinen Bungalov evlerin inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’ın coğrafi açıdan dünyadaki bütün şehirlerin kıskanacağı doğal ve kültürel mirasa sahip olduğunu belirtti.

Belediyelerin önemli bir görevinin de yerel kalkınmaya destek olduğunu hatırlatan Güngör, “Biz belediyecilik anlayışımızda bunu önemsiyoruz. Yedikuyular Kayak Merkezini yerel kalkınmaya odaklı ve daha fazla ziyaretçi alabilecek bir potansiyele kavuşturma gayreti içerisindeyiz.” diye konuştu.

Yedikuyular Kayak Merkezinde vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için çalıştıklarını dile getiren Güngör, “Yedikuyular Kayak Merkezine giden yolda genişletme çalışması yaptık. Daha önce kontrolsüz kamyon kasalarında, barakalarda yeme-içme mekanları vardı. Geçen yıl bunları büfe tarzıyla disipline ettik. Bu sene çok nezih standardı yüksek terası olan kış ve yaz turizmine uygun Bedesten çarşısı içerisinde 10 işyerini bitirmek üzereyiz. Bedesten çarşısındaki işyerlerini Kahramanmaraş’ın geleneksel mutfak kültürüne sahip bu konuda tecrübesi olan esnafımıza vereceğiz.”

Göngür, yap işlet devret modeliyle 25 Bungalov evlerin bitmek üzere olduğunu ve bu yıl içerisinde hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi.

Yedikuyular bölgesindeki önemli sorunlardan birisi olan su sorunu çözmek için çalışma yaptıklarını hatırlatan Güngör, KASKİ ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu su sorununun da çözüldüğünü belirtti.

Büyükşehir Belediyesi olarak Yedikuyular Kayak Merkezi için önemli yatırımlar yaptıklarını söyleyen Güngör, “Yol, su, kanalizasyon ve belediyemizin yaptığı Bedesten çarşıyla birlikte toplamda 10 milyon liralık yatırım yaptık. Yatırımcımız ise Bungalov evleri ile diğer hizmetler için 16 milyonluk yatırım yaptı. Bu yıl Yedikuyular Kayak Merkezine 26 milyon liralık yatırım yapılmış oldu.” diye konuştu.

Konaklama sorununu çözmek için Bungalov evleri sorunun bir kısmını çözdüğü ifade eden Güngör, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önümüzdeki yıllarda burada 5 yıldızlı konferans alanıyla olan bir otel yapmayı planlıyoruz. Bunu da yap işlet devret modeliyle ihaleye çıkacağız. Bu otel sayesinde konaklama sorunumuz büyük ölçüde gidermek istiyoruz. Çünkü Bungalov evleri konaklama sorununu kısmen çözüyor olsa da 25 ev buradaki ihtiyacı gidermeyecek.”

Yedikuyular Kayak Merkezindeki yeni kayak pistleri yapmayı planladıklarını hatırlatan Güngör, şunları kaydetti:

“Önümüzdeki yıllarda hem pist çeşitliliğini hem de uzunluğunu artıracağız. Kısa, orta ve uzun vadede planlarımızı yaptık. Geleceğe dönük 10 yıllık süreçte 100 milyon liralık bir yatırım hedefliyoruz. Yedikuyular bölgesi hem yazın hem de kışın en büyük doğa ve kış turizminin cazibe alanı haline getireceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2020, 16:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685