EXPO 2023 Onikişubat için ilk katılımcı ülke imzası atıldı

EXPO 2023 Onikişubat için ilk katılımcı ülke imzası atıldı

Onikişubat Belediyesi, Kahramanmaraş’ı dünyaya tanıtacak projesi EXPO 2023 Onikişubat Kahramanmaraş için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

EXPO 2023 fuar alanında sergilenecek dünya bahçeleri için ilk resmi anlaşmayı kardeş ülke Afganistan’la gerçekleştiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Afganistan AIPH Temsilcisi Zabiullah Yousoufi’yi şehrimizde ağırlamaktan onur duyuyorum.” dedi.

Törende konuşan Mr. Zabiullah Yousoufi, Türklerin konukseverliğini EXPO süresince Kahramanmaraş’a gelecek ve katılacak diğer tüm ülke katılımcılarını da ziyadesi ile memnun edeceğini söyledi.

EXPO’ların şehirlerin alt yapı, üst yapı, ulaşım, şehirleşme imkanlarını geliştirdiğini ifade eden Yousoufi, şunları kaydetti:

“İş ve istihdam imkanları oluşturan, uluslararası yatırımcılara da şehre yatırım yapma imkanı tanıyan etkinliklerdir. Bu ulusal ve uluslararası gelişmelerin yanı sıra EXPO alanının EXPO’dan son sonra da ekonomik, sosyal ve kültürel fayda sağlayacak bir hale dönüştürülmesi çok önemli ve gördüğüm kadarı ile Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve ekibi bu konuda çok hazırlıklılar. EXPO’da bu anlaşmayla Afganistan’a bin metre karelik alan tahsis edilmiş durumdadır. Afganistan olarak biz bu alanda milli pavilyonumuzu inşa edeceğiz. EXPO süresince çeşitli kültürel etkinlikler, konserler, dans gösterileri, konferanslar, Afgan mutfağını tanıtan etkinlikler ve iş görüşmeleri gerçekleştireceğiz.”

EXPO 2023 Onikişubat ilk resmi imzasını Afganistan’la atmış olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Mahçiçek, şunları söyledi:

“2023 yılında düzenleyeceğimiz EXPO Onikişubat için önemli bir gün. Bugüne kadar 20’nin üzerinde ülke EXPO 2023 Onikişubat’a katılacağının sözünü verdi. Bu katılımlardan bir tanesini bugün Afganistan’la somutlaştıracağız. Afganistan bizim için kardeş ülkelerimizden bir tanesidir. Afganistan’ın içinde bulunduğu sıkıntılarda ülkemiz, devletimiz hep Afganistanlı kardeşlerimizin yanında olmuştur. Orada barış gücünde bizim askerlerimiz görev yapmaktadır. Ekonomik olarak da ülkemiz hep Afganistanlı kardeşlerimizin yanında olmuştur. Dolayısıyla kendisini bugün Kahramanmaraş’ta ağırlamaktan büyük bir onur duyduğumu söylemek istiyorum.”

Atılan imzaların ardından iyi dilek temennileriyle program sonlandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2021, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER