banner651

CHP’li Tanrıkulu’na tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu'nun, Kahramanmaraş'ta bir polisi şehit edip, bir polisi de yaralandıktan sonra yaralı halde yakalanan katilin ölümüne ilişkin mecliste yaptığı konuşma tepki çekti.

CHP’li Tanrıkulu’na tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu'nun, Kahramanmaraş'ta bir polisi şehit edip, bir polisi de yaralandıktan sonra yaralı halde yakalanan katilin ölümüne ilişkin mecliste yaptığı konuşma tepki çekti.

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’ta yaşanan olayda cinayet zanlısını yakalamak için gittikleri otelde silahlı saldırıya uğrayan polis memuru Barış Göl, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olurken, Abdullah Gözübüyük ise bacağından yaralanmıştı.

Olayın ardından kaçan katil Muhammet Karataş ise mermi almak için bir av bayisine gittikten sonra kaçarken vurularak etkisiz hale getirildi. Aynı bölgede vatandaşın linç etmesini kurtarılarak polis tarafından tedavi için hastaneye kaldırıldı.

Cumhuriyet Halk Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu mecliste yaptığı açıklamada, zanlının ölümünde şüphe olduğunu ve açıklama yapılması gerektiğini istemesi tepki çekti.

Sosyal medyada vatandaşların tepki yorumlarının yanı sıra siyasilerden de açıklamalar geldi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Yardımcıoğlu, "Bu katil, kendisini almaya gelen polislerimize ateş ederek, bir polisimizi şehit etmiştir. Sütçü İmam'ın şehrinde, Sütçü İmam'ın torunlarının şehrinde görev yapan Barış Göl kardeşimiz şehit oldu. Kendisine ve ailesine, tüm milletimize başsağlığı diliyorum." dedi.

Böyle bir katilin arkasında ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin milletvekilinin durmasını asla anlayamadığı dile getirin Yardımcıoğlu şunları kaydetti:

"Anadolu'da çalışan, Sütçü İmam'ın şehrindeki polislerimiz hukuk dairesinden asla çıkmamıştır. Halkın her hangi bir şekilde yanlış bir şey yapmasına, meydan vermeyecek şekilde özverili olarak görevlerini yapmışlardır. Başta İl Emniyet Müdürümüz olmak üzere tüm emniyet mensuplarına teşekkür ediyorum. Bu olayın TBMM çatısı altında değişik söylemlere konu edinmesini ise esefle kınıyorum. Sezgin Tanrıkulu'nun açıklamasını dinledim. Türk polisinin ya da Türk askerinin aleyhinde olan küçük bir konu bile olsa, bunları çok büyük bir konuymuş gibi meclis gündemine taşımalarını kınıyorum."

Katil'in polisi şehit ettiği gün Kahramanmaraş'ta olduğunu söyleyen Yardımcıoğlu, "Polisimizin olaya yaklaşımını bizzat müşahede ettim. İlgili linç girişiminden kurtarılmak için hızlı bir şekilde polisimiz tarafından hastaneye götürülmüştür. Polise silah sıkan bu katil yine hastanede hayatını kaybetti. Her hangi bir polis baskısı ya da farklı bir durum söz konusu değildir. TBMM'de yapılan bu konuşma polisimize karşı bir söylemdir. Onların karşısında olduklarının göstergesidir." diye konuştu. 

Sezgin Tanrıkulu'nun açıklaması

Meclis Genel Kurulu'nda devam eden bütçe görüşmelerinde kürsüye çıkan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Barış Göl'ü şehit eden cinayet zanlısına yönelik işkence iddialarında bulundu.

Tanrıkulu, "Gözaltına alınan zanlı arabada işkence görüyor ve bu zanlı sağlam girdiği gözaltında yaşamını yitiriyor." dedi.

Tanrıkulu’nun Bu açıklamaları ise tepkiye neden oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER