banner651

BÜYÜKŞEHİR’DEN AFŞİN’DE AŞURE PROGRAMI DÜZENLENDİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi geleneksel hale getirdiği aşure etkinliklerine Afşin ilçesi ile devam etti.

BÜYÜKŞEHİR’DEN AFŞİN’DE AŞURE PROGRAMI DÜZENLENDİ

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN AFŞİN’DE AŞURE PROGRAMI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi geleneksel hale getirdiği aşure etkinliklerine Afşin ilçesi ile devam etti.

Afşin İlçesinde hem Ulucamii önünde hem de Şehit Ömer Erüstün Meydanı’nda gerçekleştirilen aşure etkinliğine katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, vatandaşlarla bir araya gelerek Afşin ilçesine yapılan hizmetleri de değerlendirdi.

DAHA YAŞANILABİLİR AFŞİN İÇİN

Aşure etkinliği sonrasında vatandaşlarla sohbet eden Başkan Erkoç burada aynı zamanda gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Başkan Erkoç yaptığı açıklamada: “Bu mübarek Muharrem ayında Afşin ilçemizdeyiz. Aşure etkinliğimiz dolayısıyla vatandaşlarımızla bir araya geldik. Afşinli vatandaşlarımızın gösterdikleri teveccühe teşekkür ediyoruz. Yüce Allah memleketimizi ve ülkemizi musibetlerden ve belalardan korusun. Memleketimizi ve ülkemizi daha mutlu, daha huzurlu bir hale getirsin diye dua ediyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Aşure programı dolayısıyla Afşinli hemşehrilerimizle bir araya geldik. Afşin’imiz birlik ve beraberlik içerisinde dimdik ayakta. Hamd olsun Afşin’imize hizmet etmenin şerefini ve gururunu taşımaktayız. Vatandaşlarımızla istişare ederek, konuşarak daha güzel ve daha yaşanılabilir bir Afşin için, Kahramanmaraş için çalışmaya devam edeceğiz inşallah” dedi.

DOĞALGAZ AFŞİN’DE

Afşin ilçesinin kış aylarında çok soğuk bir iklime sahip olduğuna işaret eden Başkan Erkoç, doğalgaz çalışmalarına değinerekşunları söyledi: “Afşin’in çok soğuk kış şartları vardı. Afşin’in biran önce doğalgaza ve alt yapıya kavuşması için her türlü çaba ve gayreti gösterdik. Doğalgaz şirketinin de yüzde 10’u Büyükşehir Belediyesine ait. Alt yapı çalışmalarında onlara yapılması gerekenleri de söyledik. İnşallah Afşin’imiz bu kış doğalgazı kullanacak. Elbistan’da da hazır yerlerdeki tesisat döşemeleri yapıldı ve test çalışmalarının yapıldığı yerlerde vatandaşların kullanımına sunulacak.”

ŞEBEKE SORUNUNU HALLETTİK

Afşin ilçesinde içmesuyu şebekesinden kaynaklanan sorunlardan dolayı Afşin halkının sıkıntılı günleri geride bıraktığına vurgu yapan Başkan Erkoç sözlerini şöyle sürdürdü: “Afşin’e biz ilk geldiğimizde içmesuyu şebeke problemi vardı. Neredeyse Afşin’liler su problemi yüzüne hicret etmekteydi. Su şebekesinde sorun olduğundan verilen su evlere ulaşmıyordu ve kuraklıkta olunca çok kötü şart vardı. Bundan dolayı da Afşinlilerin birçoğu diğer ilçelere ve şehirlere gitmekteydi. Biz üst yapısı yani asfaltıyla beraber içme suyu şebekesine 40 milyondan fazla para harcadık ve şu anda en hijyenik ve 100 yıl dayanacak bir alt yapıya kavuşturduk. Doğalgaz hatları bitti. Eski kanalizasyon hatlarımızı yaptık, yollarımızı yapıyoruz. Grup yollarını yaptık. Arıtma tesisini yaptık. Bunlar ana temel sorunlardı.Şu anda bulunduğumuz meydanda kaymakamlık binası vardı biz burayı yıkarak bu meydanı kazandırdık ve Şehidimiz Ömer Erüstün’ün adını verdik.”

YÜZME HAVUZU MÜJDESİ

Afşin’e yatırımların devam edeceğini kaydeden Başkan Erkoç sözlerini şöyle tamamladı: “Şimdi de Afşin’imize yönelik bir millet bahçesi yapıyoruz Tanır’a. Tanır Afşin’imize çok yakın mesire alanlarından sayfiye alanlarından birisi. Orada çalışmalar hızla devam etmekte. Orada bittiğinde hamd olsun Afşin’e verdiğimiz sözleri büyük oranda yerine getirmiş olacağız. Taziye evlerinin olduğu sosyal tesis inşaatı da yakında başlayacak. Afşin’imize bir tane de yüzme havuzu yapacağız. Çocuklarımız için bir kapalı yüzme havuzu yapacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.”

Aşure programı sonrasında Afşinli muhtarlarla da bir araya gelen Başkan Erkoç, daha sonra esnafları tek tek dolaşarak onlarla hasbihal etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 02:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER