banner651

Taşra Yürütme Kurulu toplantısı yapıldı

Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “Eğitim Öğretim ve İşbirliği Protokolü” uyarınca düzenlenen “Taşra Yürütme Kurulu” toplantısı yapıldı.

Taşra Yürütme Kurulu toplantısı yapıldı

Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “Eğitim Öğretim ve İşbirliği Protokolü” uyarınca düzenlenen “Taşra Yürütme Kurulu” toplantısı yapıldı.

Kahramanmaraş Adliyesi 15 Temmuz Şehitleri toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı Başkanlığında yapıldı.

Toplantıda, tutuklu ve hükümlüler ile yükümlü ve annesi yanında kalan 3-6 yaş grubu çocukların iyileştirme çalışmaları kapsamında kişisel, sosyal ve mesleki gelişimlerinin sağlanması amaçlanıyor. Okuryazar olmayanların okuryazar hale getirilmesi, örgün eğitim dışında kalanların eğitimlerine devam etmelerinin sağlanması ilgili Ceza İnfaz Kurumları bünyesinde okul öncesi, lise, mesleki eğitim merkezi ya da şubelerinin açılması, Lise diplomasına erişim programlarına katılımın sağlanması ile halk eğitim merkezleri tarafından kurslar ve etkinlikler düzenlenmesine yönelik plan ve programlamalar görüşüldü. Yapılan planlama ve programlar işbirliği protokolü ile toplantıya katılanlarca imzalanarak uygulamaya konuldu.

Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal yılmaz, ceza infaz kurumları cumhuriyet savcısı zeynal abidin Akdulum, Dulkadiroğlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Gündoğan, Dulkadiroğlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fevzi Oğuz, E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Metin Akkaya, 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 2. Müdürü Mehmet Tiryaki, 2 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İsmail Bingöl, Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Naci tel, denetimli serbestlik müdürü ejder Özyaşar, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa duran, Türkoğlu Meslek Lisesi Müdürü Ömer Yıldırım, Türkoğlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kıllı, Kahramanmaraş Anaokulu Müdürü Sevim Sivik, E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Öğretmeni Ejder Topal ve Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu Öğretmeni Fatih Aksu katıldı.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2020, 12:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER