banner675

Kahramanmaraş’ta 322 bin öğrenci karne aldı

Kahramanmaraş’ta 322 bin öğrenci karne aldı

Kahramanmaraş’ta 2021-2022 eğitim öğretim yılını tamamlayan 322 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Şehit Ömer Faruk Sayıl İlkokulunda düzenlenen törenle Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman ve Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen öğrencilere karnelerini verdi.

2021-2022 eğitim öğretim yılının tamamlandığını hatırlatan Coşkun, “Geçtiğimiz yıllarda pandemi nedeniyle çoğunlukla uzaktan eğitim gerçekleştirildi. Öğrencilerimizle yüz yüze eğitim maalesef çok sağlıklı bir şekilde yapılamamıştı. Bu sene bütün eğitim öğretim dönemi içerisinde hemen hemen yüz yüze eğitimde hiçbir kesinti olmadan eğitim öğretim dönemimizi tamamladık. Kahramanmaraş’ta 322 bin öğrencimiz karne aldı. 18 bin 900 öğretmenimizin nezaretinde bu eğitim öğretim yılımızı tamamlamış olduk.” dedi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2021- 2022 eğitim öğretim yılının sonu olduğunu ve öğrencilerin 1 yıllık çalışmalarının sonucu olan karneleri aldığını belirtti.

Eğitim öğretim yılı sonunda öğrencilerin karne heyecanlarına ortak olduklarını dile getiren Mahçiçek, “karnelere baktığımızda öğrencilerimiz başarılılar. Bizimde ülkenin geleceğiyle ilgili ümidimiz, inancımız daha da artık. Bu çocuklar gelecekte inşallah bu ülkeyi bizden daha iyi yönetecekler, daha iyi yetişecekler. Ülkemizi hem ulusal düzeyde hem de uluslararası düzeyde çok güzel yerlere taşıyacaklar. Başarının temel şartı sürekli çalışmak, düzenli çalışmak.” diye konuştu.

Karnesini alan öğrencilere Onikişubat Belediyesi tarafından kitap hediye edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner685