banner651

“Adalet” temalı resim yarışması

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, Kahramanmaraş Barosu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde İlköğretim ve Lise öğrencilerinin katıldığı “Adalet” temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

“Adalet” temalı resim yarışması

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, Kahramanmaraş Barosu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde İlköğretim ve Lise öğrencilerinin katıldığı “Adalet” temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kahramanmaraş Adliye kafeteryasında gerçekleştirilen törende sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygularak resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

 
Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, İçinde bulunan zaman diliminde hız sosyal hayatın pek çok kavramının önüne geçtiğini söyledi.

Gelinen süreçte teknolojinin insanlarının adeta başını döndürdüğünü ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti:

“Genelde gelişmiş ve gelişmekte olan bir kısım ülkelerde yüksek hıza dayalı teknolojiler hayatımızın her alanına yansımış durumda pek çok faydalarını hissettiğimiz bu hız çağının sosyal yaşamımıza yansıyan bazı tehlikeleri ise göz ardı edilmemelidir. Yaşadığımız asırda süratle hareket ederek çok hızlı sonuçlara ulaşabiliyoruz ancak adalet, yaşama hakkına saygı, hakça paylaşım, çevre kirliliği, küresel ısınma, gibi konulara hassas, insan haklarına saygılı sistemler oluşturmak, gibi insanlığın en temel sorunlarına ise çaresiz kalabiliyoruz. İnsanlık olarak geldiğimiz noktada en ufak anlaşmazlıklar birdenbire çok vahim şiddet olaylarına kadar tırmanabiliyor. Tam tersi olması beklenen hız çağında artık kendini değer kavramlarıyla donatmaya fırsatı olmayan insanların birbirlerini dinlemek ve anlamaya çalışmak için de yeterli vakitleri yok maalesef. Bu nedenle değerler manzumesi olmayan bireylerin, toplumların hatta devletlerin karşılaştıkları sorunlarda en kestirme çözüm olarak şiddete başvurma eğilimlerinin gün geçtikçe arttığını üzülerek izliyoruz. Sadece ülkemizde değil dünyada her geçen yıl artan uyuşmazlıklarla çoğalan adalet iş yükü, çıkan çatışmalarda kaybedilen hayatların, ömür boyu sakat kalan bedenlerin, geride kalan yetim ve öksüzlerin, göç dalgaları ile ortaya çıkan insanlık dramlarının, uğranılan ekonomik zararın ve iş gücü kaybının yanında en son konuşulacak mevzu olabilir. Yukarıda belirtmeye çalıştığımız nedenlerle hız çağının faydalarını yadsımadan ve sağladığı kolaylıklardan vazgeçmeksizin bir nebze durmaya ve düşünmeye ihtiyacımız var.”

Bu olmazsa olmaz kavramların başında ve en önemlisi kendilerine göre Adalet olduğunu dile getiren Yazıcı, “Aileden topluma toplumdan devlete insanın içinde var olduğu her yapı adalet üzerinde yükselir ve hayat bulur. Adalet var olduğu müddetçe devlette var olur. Adaletin olmadığı yerde anarşi ve kaos olur. Adalet devletlerin bekası hususunda değil küresel ölçekte sorunlarında en önemli anahtar kavramıdır. Adalet sadece meydana gelen bir haksızlık sonrasında hakkı tesis etmek değildir. Çatışma ve uyuşmazlıkların daha oluşmadan önüne geçilmesi için toplumun tüm kesimlerince adalet kavramının anlaşılması ve uygulamanın ortaya konulmasında ortak bir uzlaşının sağlanması gerekir. Bu açıdan en temel adalet ve hakkaniyet kavramlarının daha ilköğretimden itibaren müfredat konusu olması, dürüstlüğü şiar edinmiş, haksızlıklara karşı çıkan, sorunlara tarafsızca bakabilecek, kendi hak ve özgürlüğünün sınırlarını bilen, karşısındaki insanın haklarına saygı gösteren, yetim hakkı, kul hakkı dediğimiz kavramlara önem veren bireylerin yetişmesini sağlayacaktır.”

Yazıcı, “Adalet mensupları olarak bizler ortaya çıkan resimleri görünce gerçekten çok sevindik. Kahramanmaraş Adliyesi olarak gençlerimizle gurur duyduk. Burada yarışmaya katılmak için eser sunan tüm öğrenci kardeşlerimize Kahramanmaraş Adliyesi adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yarışmasında İlköğretim kategorisinde Yunus Emre Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Rümeysa Yüksel, Lise kategorisinde ise Ayşe Ragibe Keklik, birinci olurken, ödüllerini Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı tarafından verildi.

 

İlköğretim kategorisinde 100. yıl Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Ayşe Enkür ve Lise kategorisinde Nuray Kahya, ikinci olurken ödüllerini Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Turgay Çorak, tarafından verildi.

 

İlköğretim kategorisinde 100. yıl Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Hasan Ali Karpuz ve Lise kategorisinde Safiye Halaf üçüncü olurken ödüllerini Baro Başkanı Av. Muhammed Burak Gül, tarafından verildi.

 

Törene, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Osman Gögebakan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, öğrenciler, veliler ve adliye personelleri katıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2020, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER