guncel46.com

Kahramanmaraş Emniyetinden uyarı

YAŞAM

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğünden dolandırıcılık olayları karşı vatandaşları uyardı.

 Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğünden dolandırıcılık olayları karşı vatandaşları uyardı.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları telefonla arayan ve kendilerini resmi kurum görevlisi olarak tanıtan kişilere özel bilgilerin verilmemesi istendi.

Emniyet yetkilileri, son zamanlarda telefon dolandırıcıların taktik değiştirdigi, her kim tarafından aranırsa aransın vatandaşın özel bilgi ve sifrelerini ilgisiz kişilere vermemesi gerektiğinin altı çizildi.

Yapılan bilgilendirmede, vatandaşların kendi yaptıkları islemler dışında TC numaralarını, kredi ve banka kartlarının sifrelerini telefonda isteyenlere karşı dikkatli olmaları, bu kişilerin dolandırıcı oldukları hatırlatıldı.

Sözde Bürokrat, Savcı, jandarma, polis, banka görevlisi ve sigorta yetkilisi gibi tanıtan kişilere karşı dikkatli olunması gerektiğinin hatırlatıldığı açıklama, İBAN numarasına para istenmesi halinde bunun bir dolandırıcılık olduğunun bilinmesi ve anında 155 telefonun aranması istendi. Hiçbir resmi görevlinin vatandaşa İBAN numarası vererek para ve ziynet eşyası istemeyeceği, operasyon yapma veya engellilere kampanya gibi bahaneler ile para talep etmeyeceği, böyle bir telefon gelmesi halinde, teyit amaçlı 155'in aranması vurgulandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.