guncel46.com

5.“Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” kitap dağıtım töreni

YAŞAM

Onikişubat Belediye ile Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen,bu yıl 5.’si gerçekleştiren “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesi kapsamında, okul müdürleriyle bir araya gelerek, kitap dağıtımı yapıldı.

Onikişubat Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen, bu yıl 5.’si gerçekleştiren “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesi kapsamında, okul müdürleriyle bir araya gelerek, kitap dağıtımı yapıldı.

Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi’nde kitap dağıtım programda konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek, bu ülkenin geleceğini sahiplenecek çocukların eğitilmesi ve onlara imkan verilmesi için gayret ettiklerini söyledi.

Türkiye genelinde bu ölçekte bir proje olmadığını dile getiren Mahçiçek, şunları kaydetti:

“Şimdiye kadar 282 bin kitap dağıtmışız ve 2,5 milyon okuma oranına ulaşmışız. Projemizle Milli Eğitim Müdürlüğümüz ödül aldı. Dijital çağda çocukların teknoloji bağımlılığı yaşadığı dönemde, onları okumaya sevk etmek ve teşvik etmek çok önemlidir. Bizler sadece bu projeyle değil, “Kültürünü Keşfet” projemizle de okullarda yarışmalar yapıyoruz. Kırsalda 65 adet Bilgi ve Kültür Evi, merkezde 7 Bilgi ve Kültür Evimizle hizmet veriyoruz. Merkezde bulunan Bilgi ve Kültür Evlerimizde üniversite hazırlık kursları vererek öğrencilerimizin faydalanmasını sağlıyoruz. Yakın bir tarihte KPSS hazırlık kursları da açacağız.”

Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, en değerli yatırım insana yapılan yatırım olduğu, Türkiye’nin gerçekten büyük bir ülke olmasını istiyorsak öğrencilere ve eğitime yatırım yapılması gerektiğini vurguladı.

 

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Öğrencilerin kitap okuma sevgisini aşılamak, kitap okumayı kültür haline getirebilmek için 5 yıldır Onikişubat Belediyesi bu projeyi yürüttüklerini söyledi.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.