KUTLU DOĞUM HAFTASI

Kahramanmaraş Müftüsü Muhammet Gevher, çözüm sürecine ilişkin, "Kavgayla gürültüyle vurarak değil, fikirlerimizi söyleyip dua ederek inşallah bu çalışma başarıya ulaşır" dedi.

KUTLU DOĞUM HAFTASI
Gevher, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin çözüm sürecine yönelik sorusu üzerine, bu konuda dua etmek gerektiğini, çalışmaların olumlu neticelenmesi halinde kardeşlik ortamını pekiştireceğini söyledi. 
Göreve başladığı günden bu yana Kahramanmaraş'ta 15 şehidin cenaze namazını kıldırdığını dile getiren Gevher, şöyle konuştu: 
"Her şehit cenazesinde ne söyleyeceğimi düşündüm. Bekleyen ve ağlayan bir kitle var. Cümleleri seçerek söylemeye çalıştım. İnşallah barış olur ve ölümler ortadan kalkar. Mazisi çok derin olan milletimizi ve devletimizi yıkmak istiyorlar ama millet devlet geleneği var yıkamıyorlar. Onun için bizi sevmeyenlere fırsat vermemek için dua edeceğiz ve bu konuda da her türlü gayreti göstereceğiz. Bunları tatlıya bağlamamız lazım. Kavgayla gürültüyle vurarak değil, fikirlerimizi söyleyerek kırmadan dua ederek inşallah bu çalışma başarıya ulaşır." 
Gevher, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında il genelinde 101 program organize edeceklerini söyledi. 
Bu yıl ki etkinliklerin konusunun "Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru" olduğunu hatırlatan Gevher, "Dünyada insanlar, Müslümanlar birbirlerini acımasızca öldürüyor. Bunun ne dinde ne kitapta ne de Hz. Peygamber'in söyleminde asla ve asla yeri yok. Bu yıl inşallah programlarımızda insan onuruna ve insana nasıl değer vermemiz gerektiği üzerinde duracağız" diye konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER