Kahramanmaraş İttifakı ilk Seçim Koordinasyon Merkezini Onikişubat’a açtı

Kahramanmaraş İttifakı ilk Seçim Koordinasyon Merkezini Onikişubat’a açtı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Saadet Partisi’nin bir araya gelerek oluşturduğu Kahramanmaraş İttifakı, ilk Seçim Koordinasyon Merkezini, Onikişubat ilçesi Haydarbey Mahallesi Barbaros Caddesi üzerinde açtı.

Kur’an- Kerim tilaveti ile başlayan programa CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Zor, Kahramanmaraş İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynep Özbaş Arıkan, Onikişubat Belediye Başkan Adayı Oktay Tolga Büyükhilal, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Murat Kozalak'ın yanı sıra partililer ve vatandaşlar katıldı.

Açılışa ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, seçim sürecinde halkla daha yakın iletişim kurmak ve seçim çalışmalarını daha koordineli bir şekilde yürütmek için seçim koordinasyon merkezi açılışının gerçekleştirildiğini belirterek “Burada açmış olduğumuz bu seçim koordinasyon merkezimiz çalışmalarımız sırasında gelip soluk alacağımız, vatandaşımızla yüz yüze kontak kuracağımız önemli bir yer olacak.” ifadelerine yer verdi. 

Kahramanmaraş’ta siyasi değişimin önemine dikkat çeken Ateş, “Hepinizin malumu 31 Mart'ta bir yerel seçim var. Ve bu yerel seçimlerde artık biz Kahramanmaraş'ın makus talihinin değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Kahramanmaraş 22 yıldan beri maalesef hak ettiği, istediği hizmeti alamadı ve iktidara çuvallar dolusu oy vermesine rağmen bu memleket hala yaşanılabilir kent sıralamasında 50'lerden sonra gelmekte. Oysa ekonomik olarak Türkiye'nin en büyük 15-16 kentinden birisi olan Kahramanmaraş'a bu yaşanılabilirdik kent sıralaması yakışmıyor. Bunun da tek müsebbibi bugüne kadar belediyeyi yönetemeyenler. Artık biz belediyeyi yönetecek kadrolarla buraya gelmek ve Kahramanmaraş'ımızı daha yaşanılabilir bir kent kılmak için kendimize hedef koyduk. İşte bu yüzden de Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız bu işin erbabı Sayın Zeynep Özbaş Arıkan' la beraber ve ittifak ortağımız Saadet Partisi ile beraber bu kente daha kaliteli hizmet gelebilmesi için yola çıktık.” dedi.

Seçim koordinasyon merkezinin de o yoldaki istasyon duraklarından birisi olduğunu dile getiren Ateş, “Çalışmalarımız sırasında gelip soluk alacağımız, vatandaşımızla yüz yüze kontak kuracağımız bu mekanı bugün dualarla açtık. Onikişubat Belediye Başkan adayımız, Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayımıza, Büyükşehir Belediye Başkan adayımıza hayırlar getirir inşallah diye düşünüyorum ve seçim koordinasyon merkezimizin Saadet Partimize, Cumhuriyet Halk Partimize ve adaylarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” cümlelerini kullandı.

Seçim koordinasyon merkezinin hayırlara vesile olmasını dileyen Kahramanmaraş İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynep Özbaş Arıkan, Kahramanmaraş’ın çok zor bir zamandan geçtiğini bu nedenle herkesin sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

Arıkan, şöyle konuştu:

"Cumhuriyet Halk Partimiz ve Saadet Partimizin ortak ittifakıyla aday olarak gösterildiğim seçim büromuzun açılışını yaptık. Şehrimiz, bundan 13 ay önce çok büyük bir felaket yaşadı. Biz, o günden beri şehirle ilgili tüm fikirlerimizi, düşüncelerimizi defalarca yetkililere, ilgililere iletmeye çalıştık; ama maalesef sesimizi duyuramadık. Yaklaşan seçimler vesilesiyle böyle bir sorumluluğu almak artık bir vebal haline geldi. Sesimizi daha çok duyurabilmek, şehrimize hak ettiği değeri tekrar vermek, Maraş'ın daha güzel, daha yaşanabilir bir şehir haline gelmesi için elimizden geleni yapmak üzere böyle bir sorumluluğun altına girdik. Sadece elimizi değil, gövdemizi de taşın altına koyduk. Her şey Kahramanmaraş için. Burada yerel seçimlerde bunu hep söylüyoruz. Yerel seçimlerde siyasi partiler önemli değil, adaylar önemli. Halkımızdan, daha güzel hizmeti kimlerin yapacağını düşünüp ona göre oy vermelerini istiyoruz. Biz bir sefere çıktık. Zafer Allah'tandır. Tüm halkımızdan bizlere destek vermesini ve artık Kahramanmaraş'ta bir değişimle, yeni bir yerel yönetim anlayışının harekete geçmesini ve o yönetim şekliyle idare edilmesini istiyoruz. Bunun için de tüm halkımızdan desteklerini ve oylarını bekliyoruz.”

Kahramanmaraş için CHP ile bir araya gelerek Kahramanmaraş İttifakı’nı oluşturduklarını aktaran Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Zor, Kahramanmaraş'ın ayağa kalkması için bu yerel seçimlerin önemli bir nokta olduğunu ifade ederek şu değerlendirmelerde bulundu:

“Kahramanmaraş'ta Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız ve iki merkez ilçe belediye başkan adayımızın koordinasyon merkezini Kur’an-ı Kerimlerle beraber ‘Ya Allah Bismillah’ diyerek açmış olduk. Öncelikle Kahramanmaraş'ımıza ve merkez iki ilçemize en nihayetinde 11 ilçemize hayırlar getirmesini diliyorum. Biz, memleketimiz için hareket eden iki siyasi partiyiz. 6 Şubat depremlerinde yıkılmış Kahramanmaraş'ımızın ayağa kalkması için bu yerel seçimlerin önemli bir nokta olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda tecrübesiyle, birikimiyle, Kahramanmaraş'a yapmış olduğu hizmetleriyle bilinen Zeynep Hanım bizim ortak adayımız. İnşallah, Kahramanmaraş'ta seçildikten hemen sonra bir Nisan'dan sonra en büyük hizmetleri hep beraber yapacağız.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER