GÖZYAŞLARI ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ ALİ EVRAN İÇİN AKTI

Şırnak'ın Uludere ilçesinde silah bakımı sırasında kaza kurşunu sonucu hayatını kaybeden uzman çavuş Ali Evran (23), memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi

GÖZYAŞLARI ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ ALİ EVRAN İÇİN AKTI

Şehidin cenazesi, dün gece getirildiği Türkoğlu Fizik Tedavi Merkezi morgundan yakınlarınca alınarak ailesinin yaşadığı Kırmakaya köyüne götürüldü. 
Evran'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, bir süre baba evinde kaldıktan sonra önce köy meydanına oradan da köy camisine getirildi. 
     
Mardin Dargeçit ilçesinde jandarma komando olarak vatani görevini yapan ve üzerinde ağabeyinin üniforması bulunan şehidin kardeşi Mustafa Evran, tabutun köye getirilişi sırasında, ''Ben de askerim. Babam bir oğlun gitti, iki oğlun daha var'' diyerek, baba Mehmet ve anne Gülane Evran ile kardeşlerine sarılıp teselli etti. 
Yaklaşık 1 ay önce nişanlandığı öğrenilen şehit uzman çavuş Evran'ın naaşı, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. 
Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Albay Kağan Kazaz, Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun ile bazı daire müdürleri ve vatandalar katıldı. 
Şırnak'ın Uludere ilçesinde uzman çavuş Ali Evran, dün görevli olduğu askeri birlikte silah bakımı yaptığı sırada kaza kurşunuyla ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede kurtarılamamıştı. 



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER