GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİNİ TAMAMLAYANLARA SERTİFİKALARI VERİLDİ

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen girişimcilik eğitimini başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİNİ TAMAMLAYANLARA SERTİFİKALARI VERİLDİ

Törende konuşan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Eğitime katılarak kendilerine bir kapı aralayan girişimcilerin hem yaşadıkları şehre hem de ülkesine katkı sağlayacağını belirterek, ''Kahramanmaraş'ımız Anadolu kaplanlarının yatağı. Hem büyük hem de küçük ölçekte girişimcilerimizin büyük bir enerji ve azimle yeni yatırım konuları aradığı bir şehir. Biz de onların önünü açmak için yeni organize sanayi bölgeleri kurmak amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Yine orta ölçekte girişimcilik ruhunu geliştirmek amacıyla DOĞAKA ve KOSGEB'le birlikte kurslar düzenliyoruz'' dedi.



Kadınların girişimciliğe ilgisinden son derece memnun olduklarını belirten Kocatepe şöyle konuştu: ''Kadınlarımızın bu ilgisi geleceğimiz için umut veriyor. Çünkü ülkemizin yüzde 50 kapasitesi maalesef geçmiş dönemlerde iyi değerlendirilemedi. Bu nedenle Avrupa ve diğer ülkelere göre belki geri kaldık. Ama görüyoruz ki kadınlar günlük hayatımızda, ekonomimizde, sosyal kültürel hayatımızda taşın altına elini soktular ve artık yükümüzü birlikte kaldırıyoruz. Ülkemizi de inşallah çok yükseklere birlikte kaldırarak çağdaş medeniyetin üstünde bir ülke olmaya kısa sürede ulaşacağımızı düşünüyorum.''



KOGSEB Kahramanmaraş Hizmet Müdürü Mehmet Yılmaz ise bugüne kadar 500 kişinin girişimcilik eğitimi aldığını ve 104 kişiye de destek verilerek 160 kişiye istihdam sağlandığını kaydetti.



DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti konuşmasında, kalkınma ajansının sadece hibe veren bir kurum olmadığını söyledi.
DOĞAKA'nın 2.5 yıl önce kurulduğunu ve kısa sürede bölge ekonomisinin gelişmesi adına önemli çalışmalar yaptığını dile getiren Serdengeçti, ''En önemli sermaye beşeri sermayedir. Bugün herkes Almanya ve Japonya örneğini veriyor. Gerçekten artık günümüzde bütün dünya bunu çok iyi anladı. Dünyada ülkelerin gelişmişlik düzeyi AR-GE'ye ayırdığı bütçe ile değerlendiriliyor. Bugün ülkemizin gayri safi milli hasılasının yüzde 0.85'i AR-GE'ye ayrılıyor. Japonya'da bu oran yüzde 2.7'dir. Dolayısıyla ülkemizin bu payı mutlaka artırması gerekiyor. Bu da genç girişimcilerin çabaları ile desteklenecektir'' şeklinde konuştu.
Serdengeçti, girişimcilik eğitimine katılanların yüzde 20'sinin KOSGEB hibelerinden faydalanacağını öngördüklerini sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından eğitime katılan 90 kursiyere sertifikaları verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER