banner651

Erdoğan, “19 yılda Kahramanmaraş’a 38 katrilyon liralık yatırım yaptık.”

Erdoğan, “19 yılda Kahramanmaraş’a 38 katrilyon liralık yatırım yaptık.”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Geçtiğimiz 19 yılda Kahramanmaraş’a 38 katrilyon liralık yatırım yaptık.” dedi.

Milli İdare Meydanındaki Toplu Açılış Törenine katılan Erdoğan, bir kez daha kahramanlığın kitabını yazan Kahramanmaraş’ta olduklarını söyledi.

Kahramanmaraş’a kazandırdıkların toplam yatırım bedeli 1 milyar 734 milyon lirayı bulan 106 eserin toplu açılış töreni yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

“Eğitimde toplam 156 dersliğe sahip 6 okulun, 560 yatak kapasiteli pansiyonun ve bir spor salonunun resmi açılışını bugün burada gerçekleştiriyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın inşa ettiği bin 500 kişilik yurdu da bu vesile ile resmen hizmete açıyoruz. TOKİ’nin inşa ettiği Dulkadiroğlu’ndaki 624 konutun, Ticaret merkezinin, caminin, alt yapı ve çevre düzenlemelerinin açılışını da buradan yapıyoruz. Aynı şekilde yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca yapımı tamamlanan Millet Bahçesinin, 56 kilometrelik kanalizasyon inşaatının, çeşitli hizmet binalarının, İleri Biyolojik Arıtma tesisinin, yolların asfaltlanması işlerinin de resmen hizmete alıyoruz. DSİ’nin yaptığı Başdervişli göletti ve sulamasının açılışını da buradan gerçekleştiriyoruz. Adalet Bakanlığımızca yapılan Elbistan Adalet Sarayının, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca yapılan Engelsiz Yaşam Bakım, Gündüz Bakım ve Aile Danışma Merkezlerini hizmete sunuyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın desteğiyle yapılan Altın Şehir Kuyumculuk İhtisas Küçük Sanayi Sitesi, Altın ve Mücevher Merkezi ile Tasarım ve Modelleme Merkezini de hizmete açıyoruz. Tüm kapasiteye ulaştığında 7 bin kişiyi istihdam edecek bu Sanayi Sitesi Kahramanmaraş’ın altın işlemeciliğinde ülkemizin en önemli merkezlerinden biri haline getirecektir. Bugün Afşin Asabil Keyf camiyi külliyesinin ve Merkez Mağralı caminin restorasyon işleriyle Zekeriya Tanrıverdi camisi külliyesinin açılışlarını yapıyoruz. Özel sektörümüzün şehrimize kazandırdığı 100’ü yoğun bakımdan oluşan 300 yataklı hastane ile 3 sanayi tesisinin resmi açılışlarını da burada gerçekleştiriyoruz. Bunların yanı sıra Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin tarafından şehrimize kazandırılan 466 milyon lira yatırım bedeline sahip pek çok eser ve hizmet vardır. Bunların resmi açılışını da buradan yapıyoruz. Tüm bu eser ve hizmetlerin Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Geçtiğimiz 19 yılda Kahramanmaraş'a 38 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğitimde 6 bin 314 yeni derslik inşa ettik. Şehrimizde ikinci devlet üniversitesini olan Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi faaliyete geçirdik. Toplam 6 bin 659 kişi kapasiteli Yükseköğrenim Yurt binalarını öğrencilerimize kazandırdık. Farklı branşlarda 40 spor tesisi inşa ettik. Şehrimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 5,5 katrilyon lira tutarında sosyal yardım yaptık. Sağlıkta şehrimizin 15’i hastane olan toplam 106 adet sağlık tesisiyle donattık. Yatak kapasiteleri 425 olan Kahramanmaraş Kadın Doğum ve Pazarcık Devlet hastaneleriyle birlikte 11 adet sağlık tesisimizin yapımı devam ediyor. Yine 150 yataklı Afşin Devlet Hastanesiyle birlikte yeni sağlık tesisimiz ihale, proje ve arsa aşamasındadır. TOKİ vasıtasıyla Kahramanmaraş’ta toplam 3 bin 693 sosyal konutu, 82 afet konutunu ve 119 tarım köy projemizi tüm sosyal donatılarıyla birlikte tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Ülke genelinde başlattığımız 100 bin sosyal konut kapsamında Kahramanmaraş’ta 5 ayrı projemizde 2 bin 186 konut yapıyoruz. Bu konutlarımızın tamamını 2022 yılına kadar tamamlayacağız. Kahraman şehrimizde gelecek nesillere miras bırakacağımız yeni millet bahçeleri inşa ediyor, sizleri şehirlerimizde de tabiatla buluşturuyoruz. Kahramanmaraş’ta yaklaşık 2 milyon metrekare alana sahip 5 millet bahçesi projemiz var. Bugün ki açılışlarla birlikte bunların 4’ünü hizmete sunduk. 12 Şubat Millet Bahçemizin çalışmalarına ise devam ediyoruz. Ulaştırmada özellikle 73 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol mesafesini 352 kilometreye çıkardık. İçinde 13 adet çift tünel 3 adet viyadük 3 adet köprü ve 6 adet farklı seviyeli kavşağın bulunduğu Kahramanmaraş Kayseri yolunun yapımı devam ediyor. Bitin kısımları etap etap açtığımız bu projenin tamamını da inşallah 2 yıla kadar bitiriyoruz. Kahramanmaraş’taki demir yollarının neredeyse tamamını yeniledik. Ayrıca Türkoğlu lojistik merkezini şehrimize kazandırdık. Nurdağı’ndan geçen Adana, Osmaniye, Gaziantep hızlı tren hattıyla Kahramanmaraş’ı hızlı trenle buluşturmak için çalışıyoruz. Bu tamamlandığında hızlı trenle Kahramanmaraş’tan Gaziantep’e 53 dakikada, Adana’ya 1,5 saatte ulaşmak mümkün hale gelecek.”

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2021, 19:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER