30 milyonluk vurgun yapan çeteye operasyon

Kahramanmaraş ve İstanbul’da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda kendilerini müşteri hizmetleri temsilcisi olarak tanıtarak cep telefonundaki bilgilere ulaştıkları vatandaşlardan 30 milyon liralık vurgun yapan dolandırıcılar yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kendilerini müşteri hizmetleri olarak tanıtarak vatandaşların cep telefonuna gönderdikleri kodlarla WhatsApp uygulamalarını ele geçirerek telefon rehberindeki kişilerden para talep edilmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Yapılan çalışmaların ardından Kahramanmaraş ve İstanbul’da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyonlarda Bilişim Sistemine Girme ve Nitelikli Dolandırıcılık suçundan 9 şüpheli gözaltına alındı.  

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, yabancı uyruklu şahıslara ait çok sayıda sim kart, 1 ruhsatsız tabanca ve 20 fişek ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 8’i tutuklanırken, 1 şüpheli adli kontrol şartıyla salıverildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2024, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER