KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İRTİFAK HAKKI İLANI

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ














KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
İRTİFAK HAKKI İLANI

1-Üniversitemiz Üngüt Köyü Avşar Kampusunda bulunan mülkiyeti Üniversitemize ait 145 parseldeki 10.000 m2 arsa üzerinde içerisinde kafeterya, büfe, market, ATM, cep sineması, lokanta, bay-bayan kuaförü vb gibi tesisleri olan, 3.000 m2 kapalı alan tek katlı alışveriş kompleksi yapımı ile arazinin kapalı alan dışında kalan kısmı otopark ve çay bahçesi olarak düzenlenmesine ilişkin irtifak hakkı tesisi, 
106 parseldeki 2.000 m2 arsa üzerine 1.000 m2  taban alana oturan yol hizası altı bir, yol hizası üstü iki olmak üzere üç katlı içinde kafeterya, büfe, market, çay ocağı, bay-bayan kuaförü, çiçekçi, lokanta, ATM'ler için kapalı alan vb gibi tesislerin yapımı karşılığı irtifak hakkı tesis edilmesi, toplam 6.000 m2lik kapalı alanda;  Üniversitemiz öğrencileri, akademik ve idari personelin faydalanmaları amacıyla yaptırılacak olan içerisinde sosyal ve ticari ünitelerin yer alacağı "Sosyal Yaşam Merkezleri" 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu 51/g hükümlerine göre pazarlık usulü ile 10 yıl süre için irtifak hakkı ihalesi yöntemiyle yapılarak kiraya verilecektir.
2- Taşınmaz üzerine kurumun belirlediği plan ve projelerine uygun katlı binalar yapılacaktır. Yapılacak olan bu binalar için kurum herhangi bir bedel ödemeyecektir. Kiracı tarafından yapılacak olan bu üst yapılar için arsa kira bedeli hariç 10 yıl süre ile kuruma herhangi bir kira ödemeyecek, ancak 10 yıl süre ile bu binaları kurumun belirlediği hizmetlerin yerine getirmesinde kullanacak, 10 yıl sonra herhangi bir bedel talep etmeksizin kuruma büyük onarım gerektirmeyecek şekilde devredecektir. İhale üzerinde kalan şahıs veya firma, projeyi şartnamede belirlenen özelliklerde devrederken, Teknik Elemanlardan oluşan bir komisyonun kontrolünde teslim alınacaktır. Ayrıca, İhale üzerinde kalan şahıs veya firma ihale bedelinin iki(2) katı kadar işyerlerinin kirasına ve demirbaşlarına karşılık, banka teminat mektubu veya ipotek verecektir.
3- Kira artış oranları yıllık olarak bütçe kanunlarında belirtilen ilke ve oranlar dâhilinde yapılacaktır. Kiraya verilen yerin tüm elektrik, su, çevre aydınlatması, çevre peyzajı, çalıştıracağı personelin özlük hakları ve koruma ve güvenliğe ilişkin giderler kiracıya ait olup kurum hiçbir gidere katkıda bulunmayacaktır.
4- İhale Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Kampusu Rektörlük ihale toplantı salonunda 28/12/2012 Cuma günü saat 09:30'da yapılacaktır. İstekliler diledikleri takdirde belirtilen salonda ihaleyi izleyebileceklerdir.
5- İhale, muhammen bedel üzerinden pazarlık usulü ile yapılacaktır. İnşaat için tahmini süre en geç bir (1) yıl, kiralama için tahmini süre 10(On) yıldır. İhale yeri Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü olup ihale konusu iş için muhammen bedel 60.000,00 TL. (altmışbin-TL.) ve geçici teminatı ise 1.800,00 TL. (Binsekizyüz-TL)'dir. İhale üzerinde kalan firmanın geçici teminat tutarı bloke edilir. İnşaatı bitirip genel sözleşme yapılıp hizmet birimleri faaliyete geçirildiğinde bloke edilen bu meblağ yüklenici firmaya iade edilecektir.
6- İstekliler ihale ile ilgili şartname ve sözleşme örneklerini mesai saatleri içerisinde Üniversitemiz Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığından görebilecekleri gibi 500,00 TL. (Beşyüz-TL) karşılığında temin edebilirler.
7- İstekliler teminat olarak 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre geçici teminat olarak kabul edilen değerleri ibraz edebilecekleri gibi geçici teminatı nakit veya nakit değerler olarak da Üniversitemiz Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Vakıfbank Kahramanmaraş Şubesi TR59 0001 5001 5800 7294 005642 Nolu hesabına veya veznesine ihale saatine kadar yatırabilirler.
8-  İhaleye katılabilmek için, isteklilerin 8/9/1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve bu Kanunun 74'üncü maddesine dayanılarak çıkarılan Yönetmelikte belirtilen şartları taşımaları, istenilen belgeleri vermeleri ve geçici teminatı yatırmaları gerekir. İhaleye katılabilmek için gerekli şartlar ve belgeler aşağıda yazılmıştır.
a) Yasal yerleşim yeri sahibi olmaları (Gerçek kişi için, Nüfus Müdürlüklerinden alınacak belge ile belgelendirilecektir. Tüzel kişiler için Ticaret ve/veya Sanayi Odasından alınacak bir belge ile belgelendirilecektir.)
b) Tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri, (istekli tarafından bir dilekçe ile belgelendirilecektir.)
c) Gerçek kişilerin T.C. kimlik numarasını, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri, (ilgisine göre nüfus cüzdanı veya vergi kimlik kartının aslı veya noter tasdikli sureti)
d) 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre verilecek, geçici teminat olarak kabul edilen değerleri ibraz etmeleri veya yatırmış olmaları, (teminat mektubu verilecek ise süresiz olmalıdır.)
e) Özel hukuk tüzel kişilerin, yukarıda sayılan şartlardan ayrı olarak, İdare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı olduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri meslek kuruluşundan, ihalenin yapıldığı yıl içerisinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekâletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise yukarıdaki (b) ve (d) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45'inci maddesi hükümleri, teklif verme işlemlerinde kıyasen uygulanacağından bu maddede açıklanan biçimde teklifte bulunmaları ve geçici teminatı yatırmaları şarttır.
9- Posta ile yapılacak müracaatlar ihale tarihi olan 28/12/2012 Cuma günü saat 09:30'a kadar ihale saatine kadar kabul edilir. Posta ile müracaat eden isteklilerin ihale dosyasında bildirilen tekliflerin son teklif olarak kabul edilecektir.
10- İlan olunur.
Basın: 11308
İlan  Tarihi: 20.12.2012

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER