YAŞAM

Kahramanmaraş’ta depremzede yetim çocuklara 170 bisiklet hediye edildi

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 depremlerinde ailelerini kaybeden yetim çocuklara “İlk Bisikletin” projesi kapsamında 170 bisiklet dağıtıldı.

Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Dulkadiroğlu Kaymakamlığı iş birliğinde “Aile Yılı” etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen projede, bisikletler düzenlenen törenle çocuklara teslim edildi.

Bisikletlerine kavuşan çocukların mutluluğu, törene katılanlara da duygu dolu anlar yaşattı.

Törende konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, şehrin deprem sonrası yeniden imarı için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, sosyal sorumluluk projelerinin de en az altyapı çalışmaları kadar önem taşıdığını vurguladı.

Görgel, “Bugün genç kardeşlerimizin ilk bisikletlerine kavuşmasında katkı sunmak bizim için büyük mutluluk. Her bisiklete bindiklerinde bizleri hatırlamaları dileğiyle” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Müslüm Ferdi Bozkurt ise projenin kendilerini çocukluklarına götürdüğünü ifade ederek, “İlk bisiklet her zaman çok kıymetlidir. Bu anlamlı projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum. Depremden etkilenen çocuklarımızın gelecekte çok daha büyük başarılara imza atmalarını diliyorum” şeklinde konuştu.

Tören, bisikletlerini teslim alan çocukların heyecan dolu anlarıyla sona erdi.